A Diónyi Színpad visszatért a vásárhelyi gyermekkönyvtárba

2023.11.20. 18:10

Ne vesszen el a gyermeki fantázia

Tábori Szilvia

Ahogyan a varázslat születik: Tulipános mese Diószegi Ágnessel. Fotó: Tábori Szilvia

Kisvonatként, egymást szorosan követve tekeregtek végig az óvodások a könyvtári polcok között mielőtt búcsút intettek volna Diószegi Ágnes bábjátékosnak hétfőn délelőtt. A gyermekkönyvtár munkatársai gazdag programokkal szolgálják a gyermeki fantáziát, tudva, a vizuális ingerek, a készen kapott információk, a televízió, a digitális eszközök világában még inkább feladatuk van. 

Fotó: Tábori Szilvia

Ebben mindig kiváló partnerük Diószegi Ágnes, aki Diónyi Színpadával gyakran visszatér a gyerekekhez a könyvtárba. A bábjátékos szerint szavakkal fest képeket a mesemondó, és miközben beleéli magát a történetbe, hallgatóságát is magával viszi a kalandos útra. Ezzel megelevenedik, erősödik a gyerekek képzelete és minél nagyobb valakinek a fantáziája, annál nagyobb lesz a kreativitása is. Az óvodások örömmel és aktívan vettek részt a játékban a hétfői programon. 

Régi hagyomány már a vásárhelyi intézményben, hogy az óvodásoknak szentelik a novembert. Ezúttal november 20-án a Diónyi Színpad Tulipános meséjére invitálták a legkisebbeket, ezt következő hétfőn, november 27-én megismétlik. Eközben a Mozogj az erdővel című programra Daru Éva gyermekkönyvtáros várja a csoportokat, a Kincskeresés a varázserdőben játékban pedig Gyulafalviné Vereczkei Györgyi gyermekkönyvtáros lesz majd társuk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában