Szegedi egyetemi hírek

2024.06.18. 18:46

Díjazták a tehetséges hallgatókat - GALÉRIA

Koós Kata

A Szegedi Tudományegyetem csaknem 170 hallgatója kapott ösztöndíjat kedden. Fotó: Karnok Csaba

Összesen csaknem tízmillió forintot osztottak szét a Szegedi Tudományegyetem tehetséges hallgatói között a Talent ösztöndíj és Kiválósági Lista, illetve a Vállalati ösztöndíjak díjátadó ünnepségén kedden a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Ahogy Badó Attila elnök fogalmazott, a Talent ösztöndíjakat és a Kiválósági Listát elbíráló Szegedi Tehetséggondozó Tanács idén vált nagykorúvá. 

– Összegyetemi szinten megpróbáljuk a tehetségeket kiválasztani és valamilyen módon motiválni, díjazni, ennek már 18 éves története van a Szegedi Tudományegyetemen. Idén közel 170 hallgatót tudunk valamilyen ösztöndíjban részesíteni, akik a tanulmányi teljesítményükön túl a tudomány, a sport vagy a művészet területén olyat alkottak, ami díjazásra érdemes. Emellett esélyegyenlőségi ösztöndíjakat is kiosztunk azok számára, akik szociálisan rászorultak – részletezte Badó Attila.

Az ösztöndíjakat három forrásból finanszírozzák évről évre: a város, az egyetem és a vállalatok is anyagilag támogatják a tehetséges hallgatókat.

Az Év Tehetsége díjat az orvostudományi területen Páli Emese Kincső, a társadalomtudományi területen Varga Benedek, a természettudományi területen Nagy Kinga nyerte el. Az Év Sportolója címmel Bíró Hannát jutalmazták, az Év Művésze kitüntetést Tóth Jonatánnak ítélték, az Év Hallgatójának pedig Paskuj Benjamint választották. 

A díjátadón hét vállalat 11 hallgatót jutalmazott ösztöndíjjal 100-350 ezer forint közötti összegekkel.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában