Több mint kétszázötven táncost vonultatott fel az est

2024.06.17. 20:00

Nagyszabású néptáncgálával indult a Szegedi Szabadtéri Játékok - Galéria

Néptáncgálával vette kezdetét a Szegedi Szabadtéri Játékok az Újszegedi Szabadtéri Színpadon június 16-án. Az Erzsébet Ligetben összesen kilenc koncert és hét színházi előadás közül elsőként A mi mesénk nagyszabású néptáncgála várta a közönséget.

Delmagyar.hu

Több mint kétszázötven táncost, csaknem háromszáz közreműködőt sorakoztatott fel a gálaestet. Fotó: Karnok Csaba

A vasárnapi előadás előtt a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok főigazgatója, Barnák László köszöntötte a nézőket és a nagyszabású néptáncgálát színpadra állító művészeket: a Tiszavirág Néptáncegyesület táncosait, a Juhász Zenekar tagjait és a Kossuth-díjas Berecz András mesemondót. 

A Tiszavirág Néptáncegyesület apraja-nagyja, szegedi, deszki és röszkei csoportjainak tagjai az óvodás-kisiskolásoktól a több évtizednyi táncos tapasztalattal rendelkező hagyományőrzőkig szemkápráztató népviseletben vonultak az újszegedi színpadra. 

Két felvonásos estjükön népi játékokkal, magával ragadó zenével, énekkel és sodró lendületű tánccal invitálták képzeletbeli utazásra a nézőket, amelynek keretében bejárhatták a Kárpát-medence csaknem minden zegzugát, megismerhették szűkebb hazánk népi kultúrájának értékeit.

A mesés úton Berecz András kalauzolta a közönséget: az elismert énekmondó, népmesegyűjtő megismételhetetlen stílusa, ellenállhatatlan humora, magával ragadó történetei nemcsak különleges keretbe fogták a táncforgatag műsorszámait, és önfeledt nevetésre fakasztották a látogatókat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában