Szegedi hírek

2024.06.12. 18:01

Végzős gimnazista alkotásaiból nyílt tűzzománc kiállítás – Galéria

Timár Kriszta

A 18 éves Gajzer Anna térbeli tűzzománc alkotásokból rendezett saját kiállítást. Fotó: Török János

Térbeli természet címmel tűzzománc kiállítás nyílt szerdám a Stefánia Fiókkönyvtárban. Összesen húsz 3D-s alkotás látható a bibliotéka galériájának falain, amelyeket egy 18 éves szegedi diáklány készített. Gajzer Anna, a Radnóti gimnázium végzőse 10 éve zománcozik. Csupán harmadikos volt, amikor megismerkedett ezzel a technikával a Béke Utcai Általános Iskolában egy szakkörön. Tudását a Hammido Alapfokú Művészeti Iskolában fejlesztette tovább, ahol szintén most fejezi be tanulmányait. Mint fogalmazott, a tárlat méltó lezárása élete ezen időszakának. Geofizikát tanul majd ugyanis a jövőben, bár alkotó hobbiját úgy tervezi, az egyetem mellett is megtartja majd.

A képek térhatását rézfóliával érte el Anna, amelyeket a természet ihletett. Növények, állatok szerepelnek rajtuk, a kiállítás az utóbbi 4 év legjobb alkotásait mutatja be. Képzőművész tanára, Sugár Ibolya elárulta Annáról: az országos seregszemléken mindig első-második helyezést ér el. A tűzzománc technikáról pedig elmondta, komoly szakmai felkészültséget igényel ez a műfaj, amelyben az alkotótárs egy több mint 800 fokra felfűtött kemence. Ezen belül pedig a legnehezebb műfaj a térbeli ábrázolás.

A kiállítás augusztus végéig lesz látható a fiókkönyvtárban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában