Generációk nőttek fel rajta

2020.10.18. 09:22

Csodát alkotnak – Hamarosan színpadon A padlás

Az első olvasópróbával elkezdődött Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter klasszikusának, A padlásnak próbafolyamata a Szegedi Nemzeti Színházban. Az 1988-as ősbemutató óta eltelt több mint három évtizedben számos generáció nőtt fel az érzelemdús mesén, mely tavaly decemberben köszöntötte egymilliomodik nézőjét a Vígszínházban.

Szeged, 20201017. A Padlás olvasópróbája a Szegedi Nemzeti Színházban. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A félig mese, félig musical története szerint egy fiatal tudós, Rádiós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson, ahová egy napon négy bolyongó szellem érkezik, akik kimaradtak a mesékből. Az emberek elfelejtették, hogy Csipkerózsikát egy másik királyfi is fel szerette volna ébreszteni, hogy Hófehérke törpéi eredetileg nyolcan voltak, valamint hogy egy szókimondó gyermek és néma hóhéra szembe mert szállni a király gonoszságával.

A Herceg, Lámpás, a Kölyök és a Meglökő a padláson a Révész érkezésére várnak, aki elviszi majd őket egy távoli világba, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonukra lelhetnek. A szellemek a gonosz szívek számára rejtve maradnak, csupán azok láthatják őket, akiknek lelke romlatlan, akár a gyermekeké.

Elkezdődött A padlás musical próbafolyamata a szegedi színházban a hétvégén.
Fotó: Frank Yvette

Méhes László rendező az olvasópróbán elmondta, csodát szeretne teremteni a színpadon, melynek révén a gyerekek színházba járókká válnak, a felnőttek pedig egy erős, megható történetre számíthatnak. Előrevetítette, hogy a nagyszerű színészi alakítások mellett csodálatos zene, fantasztikus dalszövegek és gyönyörű látvány fogja jellemezni a produkciót, melynek bemutatóját november 20-án tartják a Nagyszínházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában