Naptárba kerültek a rajzok

2020.10.22. 11:21

Imádnak rajzolni a makói művészpalánták

Egy idei rajzpályázatra remek portrékat rajzolt két makói kisdiák. A II. János Pál pápát ábrázoló alkotásokat júniusig lehetett beküldeni. A napokban hirdettek eredményt, Leonita és Alexander alkotása annyira tetszett a zsűrinek, hogy a műveket egy falinaptárba is beszerkesztették.

Tóth A. Péter

A negyedikes Alexander és Leonita II. János Pál pápáról készített díjnyertes ceruzarajzot.

Forrás: Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskola

Gyönyörű rajzokat készített két makói kisdiák. Ez cseppet sem véletlen, a Szignum Kéttan­nyelvű Egyházi Általános Iskola 4.b osztályosainak kreativitását évek óta tudatosan fejleszti tanítójuk.

– Tanítványaim közül többen játszanak hangszeren, van köztük ügyes néptáncos, és van, aki úgy énekel, akár egy kántor. Legnagyobb örömünkre most jó rajzolóink mutatkoztak be sikeresen – mondta lapunknak Vargáné Nagyfalusi Ilona tanítónő.

A negyedikes Alexander és Leonita II. János Pál pápáról készített díjnyertes ceruzarajzot.
Fotó: Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskola

Tehetséggondozás

Vargáné Nagyfalusi Ilona a makói Szignum 4.b osztályát negyedik éve tanítja, munkája során nagy hangsúlyt fektet a művészeti nevelésre. A tanító minden lehetőséget megragad a gyerekek fejlesztésére, rendszeres résztvevői a makói könyvtár, és a múzeum által szervezett rendhagyó könyvtár- és múzeumpedagógia-óráknak is. Vargáné Nagyfalusi Ilona úgy véli, három év tudatos munkája most hozta meg a gyümölcsét.

Fotó: Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskola

A Szeretet pápája

– Szent II. János Pál pápa különösen is közel áll hozzánk, hiszen katolikus iskola vagyunk, a Boldogasszony Iskolanővérek iskolája. A pápáról hittanórán, magyarórán és egyéb programokon is hallottak a gyerekek, rajzórán is többször beszélgettünk róla. A rajzolás előtt megnéztük a róla készült fotókat, megbeszéltük, ki volt ő. János Pál nem csak egy pápa volt, a lengyel származású egyházi vezetőt személyisége miatt a szeretet pápájának hívják.

Született művészek

Bódi Alexander életét a kutyák és a rajzolás tölti ki. A kisfiú nagyon el tud merülni az alkotásban, órákon át dolgozik egy-egy mesterművén. Ali díjnyertes alkotása A/3-as méretű, több mint 6 órát dolgozott rajta. A művészt annyira magával ragadta a rajzolás, hogy énekórán sem tudta abbahagyni, egyszerre rajzolt és énekelt. A másik alkotó, Qunaj Leonita ügyes sportoló, több érmet is szerzett már az iskolának. Bár albán anyanyelvű, szavalóversenyen is indult. Mindkét művészpalánta rajza bekerült a legszebb alkotásokat bemutató naptárba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában