Ezt muszáj megnézni!

2020.10.08. 17:04

Vagány királylánnyal startol a bábszínházi évad

Komoly nehézségeket gördített a járványhelyzet a Kövér Béla Bábszínház újdonsült vezetése elé, ugyanis az érvényben lévő járványügyi szabályozás miatt óvodás és iskolás csoportok jelenleg nem látogathatják az intézményt.

Koós Kata

A Tiszavirág című, izgalmas bábjáték bemutatóját vasárnap tartják.

Fotó: Frank Yvette

Kiss Ágnes igazgató és Schneider Jankó művészeti vezető azonban bizakodással tekint a jövőbe – derült ki a vezetőség tegnapi sajtótájékoztatóján. Elmondták: az oktatási-nevelési intézmények helyett a családok kerülnek a bábszínház fókuszába, a hétvégi előadások számát duplájára emelik.

Az évad első bemutatóját október 11-én tartják: a Tiszavirág című bájos és izgalmas mesével várják a kicsiket és nagyokat. A történetet a produkciót játszó Kiss Ágnes, valamint Vészits Andrea írták Tombácz János szatymazi mesélő három fabulájának összefonásával. A produkció jól illeszkedik a bábszínház szegedi évadába, ugyanis a Tisza, a Boszorkánysziget és a tiszavirágok egyaránt megjelennek benne. A mese különlegessége, hogy karddal hadakozó, félelmet nem ismerő főhőse korántsem egy királyfi, hanem egy rettenthetetlen királylány.

A Tiszavirág című, izgalmas bábjáték bemutatóját vasárnap tartják. Fotó: Frank Yvette

– A történet a Szőke Tisza királyságában játszódik, ahol a királyi pár nagyon vágyik egy gyermekre. Különös körülmények között, egy Tisza-gyöngyben meg is születik egy kislány, aki kicsit fiúsabb és kalandvágyóbb, mint a többi királylány. Nekiindul szerelmet keresni, útja során pedig számtalan izgalmas kalandba keveredik – árulta el Kiss Ágnes.

Az előadás muzsikájáról akusztikus gitárjával és varázslatos hangulatot teremtő effekt-hangszerekkel Mészáros Ágoston gondoskodik majd.

A bábszínház társulatának tagjai a premierre történő ráhangolás céljából szombaton 11 órától közös tiszavirág-színezésre várják a családokat a Dugonics térre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában