Érték a kultúra és az ember

2021.01.19. 18:50

Elismeréseket adtak át Csongrádon a Magyar Kultúra Napja alkalmából

A járványhelyzethez igazodva zárt körben adták át a kulturális területen végzett kiemelkedő munkáért járó elismeréseket. Idén ketten vehettek át polgármesteri dicséretet, a „Kultúra Mecénása” díjat viszont ebben az évben nem adták át.

M.A.

Polgármesteri dicséretek átadása a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Dr. Gyöngyössy Orsolya néprajzkutató és Tari Tibor, a Csongrádi Mûvésztelep munkatársa, valamint a Szociális Díjas Justin Imre. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

Bronzszobrok „erdeje”, a Nemzetközi Bronz Szimpózium gyűjteményes kiállítás darabja adták a hátteret a kultúra napi polgármesteri dicséretek átadóján a Művelődési Központ és Városi Galéria kiállítóterében.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából átadott, a kulturális területen végzett kiemelkedő munkáért járó elismerést idén ketten, Dr. Gyöngyössy Orsolya néprajzkutató és Tari Tibor, a Csongrádi Művésztelep munkatársa vehették át.

Dr. Gyöngyössy Orsolya munkájával, helytörténeti kutatásaival ezer szállal kötődik Csongrádhoz, elsősorban a vallási néprajz oldaláról vizsgálva a település történetét. Újabb kutatási témái között szerepel a Bökény városrész történetének feldolgozása is. Mint a díjátadó után elmondta, pozitív megerősítés számára az elismerés.

Bedő Tamás adta át a kulturális téren végzett kimagasló munka elismeréseként a polgármesteri dicséreteket. Fotó: Majzik Attila

– További lendületet és motivációt ad számomra ez az elismerés, és egy jó visszajelzés arról, hogy az eddigi munkámat is értékelik.

Úgy látom, igénylik és várják a helytörténeti kutatásokat az emberek, megbecsüli a közösség, amit az én kutatói karakterem tud nyújtani

– mondta el a néprajzkutató.

Munkájáért polgármesteri dicséretet kapott Tari Tibor is, aki már tizenöt éve része a Művésztelep életének: meghatározott munkakörén, kiváló szakmai teljesítményén túl a legváltozatosabb feladatokat is készségesen elvégzi, legyen az bármilyen feladat, bronzöntés, cizellálás vagy gipsznegatív készítése.

A kultúra napi elismerések mellett most pótolták egy korábbi díj átadását is, Justin Imre, a Szociális Ellátások Intézménye munkatársa ezen az alkalmon vehette át a Szociális díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában