Könyvtárak ajtókon innen és túl

2021.01.25. 15:32

Sok könyvet kölcsönöznek Hódmezővásárhelyen

tavalyi legtöbbet kölcsönző olvasóit köszöntötte a napokban a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtár.

T. Sz.

20210122 Hódmezővásárhely Németh László könyvtár. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A gyerekek közül Füvesi Levente, Várdai Szvetlana és Mile-Varga Csanád érdemelte ki az ajándék könyvet, a felnőtteknél Szappanos László, István József és Deák Krisztina olvasott a legtöbbet.

– Tavaly a korábbi évhez képest erősödött a kölcsönzési kedv, közel ötvenezer példányt vittek ki a könyvtárból, míg 2019-ben 47 ezer 761 darabot – mondta korábban már kérdésünkre Domjánné Szénási Edit intézményvezető. Tagságuk szintén gyarapodott. A házhoz menő szolgáltatásuk helyett az elmúlt hónapokban inkább a személyes átvételt választották olvasóik; az előtérben olykor halomban állnak az összekészített csomagok. A visszavételhez használt könyvbedobó sokak kölcsönzését megkönnyítette, így azt a korlátozások után is megtartják.

Az olvasási kedv erőre kapott az elmúlt hónapokban.
Fotó: Frank Yvette

A mindszenti Keller Lajos Mű­­velődési Központ és Könyvtár munkatársai szintén igen aktívak. Közösségi oldalukon a meseolvasások mellett gyakoriak a korábbi programjaikat felelevenítő, például az elmúlt tíz esztendő mindszenti kultúra napi rendezvényeiről készített összeállítás. Szilvási Lajos születésének évfordulóján viszont az író munkásságát felelevenítő kvízjátékot indítottak. A szente­­si könyvtár is teljesít olvasói kívánságokat, elektronikusan, telefonon, de még Facebook-üzenetben is fogadnak rendelési kéréseket.

A visszavételhez használt könyvbedobó sokak kölcsönzését megkönnyítette.

A csongrádi Csemegi Károly Könyvtár bejáratánál a szélfogóban adják ki, illetve veszik vissza a köteteket hetente háromszor, pár órás délelőtti és délutáni idősávban. Az internetes keresőjükben előjegyezhetők, sőt félretehetők a kiválasztott kötetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában