Olvasóprób

2021.06.08. 16:30

Hamis csillag New York egén – Fotók

Felettébb fals csillag ra­­gyog New York operaéletének egén Varsányi Anna, a Szegedi Nemzeti Színház dramaturgjának valóság ihlette színdarabjában, amelyet Szilágyi Annamária színésznő kérésére alkotott. A mű Florence Foster Jenkins életébe nyújt betekintést.

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Az 1900-as évek elején élt gazdag, New York-i örökösnő megszállottan rajongott a klasszikus zenéért, ezért tetemes vagyonát művészetpártolásra költötte, valamint rendszeresen áriaesteket is adott. Utóbbi tekintetben csupán annyi bökkenővel, hogy elviselhetetlen hangja volt.

A keserédes előadást Szilágyi Annamária rendezésében és főszereplésével az IH Rendezvényközpont által szervezett Nyári Színházi Esték keretében tekintheti meg a közönség júliusban a szegedi városháza udvarán.

A produkció különlegessége, hogy színművészeket és operaénekeseket hoz össze egy közös darabban. Florence Foster Jenkins élettársát, St. Claire Bayfieldet Borovics Tamás alakítja majd, aki szerepe szerint már-már emberfeletti erőfeszítéseket tesz, hogy soha ne látogassák olyanok szerelmének koncertjeit, akik nem elvakult hívei a dívának.

Kiemelt figyelmet fordít a sajtóra is: egy zöldfülű újságírót kér fel, hogy készítsen az énekesnőről egy részrehajló interjúsorozatot. Az eredményt nem bízza a véletlenre, ő maga állítja össze a kérdéseket az új­ságírónak, aki addig kizárólag a zoológiai rovatban publikált. A további főbb szerepekben Vajda Júliát, Dobrotka Szilviát, Szélpál Szilvesztert és Rédei Rolandot láthatja majd a közönség. Az operairodalom legszebb áriái pedig Rákai András zongoraművész kíséretében csendülnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában