Sok lakosnak hiányzik a helyi rádió, a kilencvenes években több adó is működött a városban

2021.07.17. 17:58

Két éve üres a szentesi éter

Évekkel ezelőtt még több helyi rádióadó közül is választhattak a szentesiek, mára azonban már egy sem maradt talpon közülük. Az „utolsó mohikán”, a Rádió 451 két éve bukta el a frekvenciaengedélyét. Azóta sincs a helyieknek szóló rádióadó, pedig sokan szívesen vennék, ha újra lenne szentesi rádió.

M. A.

Vendégek a Rádió 451 szentesi stúdiójában. Fotó: Rádió 451

– Hiányzik a Rádió 451, én szerettem, minden reggel azt hallgattam. A játékukon nyertem is, még mindig megvan az a 451-es bögre. Egyszóval hiányzik az emberek életéből szerintem – emlékezett vissza egy egykori hallgató.

A Rádió 451 2012. augusztus 3-án kezdte meg adását Szentesen és 35 kilométeres körzetében. Az adó a Rádió Szentes örökébe lépett a 106,1-es frekvencián, miután az önkormányzat rádiójának képviselői nem tudták időben benyújtani a pályázati anyagukat, így 2011-ben, közel tizenhat és fél év működés után megszűnt a Rádió Szentes.

Vendégek a Rádió 451 szentesi stúdiójában. Fotó: Rádió 451

Az új városi rádió csupán feleannyi ideig bírta, mint az elődje. Hétévnyi működés után némult el a 106,1, miután az NMHH Médiatanácsa nem újította meg a rádió 2019. június 28-án lejáró médiaszolgáltatási jogosultságát.

A két éve bezárt rádió működésére a többség pozitívan emlékezik vissza. Az egykori hallgatók elmesélték, hogy ál­talában a 451-re ébredtek, és a munkahelyeken is azt hallgatták. Kedvelték, hogy ott tájékozódhattak a helyi hírekről, és a rádió által játszott zenéket is szerették.

Akik viszont kevésbé kedvelték ezt a rádiót, hibaként azt rótták fel, hogy egyoldalú volt a tájékoztatás, sokan az egyik helyi politikai erő szócsöveként tekintettek a 451-re.

Abban azonban mindenki egyetért, hogy jelenleg nagyon hiányzik a helyi médiakínálatból egy rádió. Míg a kilencvenes évek derekán volt, hogy egyszerre több adó is működött a város és környéke éterében, mára már a Régió Rádió, a Média 6, a Juventus Szentes, az Orient Rádió és a Szentes Rádió mellett a Rádió 451 is a múlté.

Mára már a Régió Rádió, a Média 6, a Juventus Szentes, az Orient Rádió és a Szentes Rádió mellett a Rádió 451 is a múlté.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában