a második OrgonaPont koncertet szervezték meg Szegeden

2021.08.19. 21:18

Orgona-trombita varázs a dómban – Fotók

Ha augusztus, akkor orgona. Nincs ez másképp idén sem, hiszen a nyár utolsó hónapjában a hangszerek királynője országszerte felcsendül, hogy betekintést nyújtson páratlan birodalmába.

Kiss Anna

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Szépségét és különlegességét kiváló, elismert orgonaművészek és partnereik játékán keresztül csodálhatjuk meg. Szegeden már második OrgonaPont koncertet szervezete meg csütörtök este a Filharmónia Magyarország.

A Székesegyházban La Tromba Celeste címmel adott koncertet Dóbisz Áron orgonaművész és Samodai Bence János trombitaművész. Mindketten a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karon végeztek, és tanárként is tevékenykednek jelenleg.

A két művész által csütörtökön felcsendült többek közt Purcell: Rondo, Bach: Chaconne in d minor, Martini: Toccata, Mendelssohn: A-dúr szonáta, Antalffy Zsiross Dezső: Madrigal, valamint Vivaldi A négy évszak – Tél I. szerzeménye is.

Igazi varázslatban lehetett része a hallgatóságnak, hiszen kiválóan egészítette ki egymást a két hangszer. Azoknak sem kell aggódni, akik most lemaradtak a hangversenyről, ugyanis augusztus 26-án 20 órakor újabb OrgonaPont koncert lesz a megyeszékhelyen. Ekkor a Határon Túli Magyarok Szimfonikus Zenekara és a Purcell Kórus előadása lesz látható a dómban.

Képalá: Templomi orgona-trombita koncertet adtam az SZTE BBMK egykori hallgatói. Fotó: Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában