Szeged

2021.08.23. 15:01

Újra jön a Szegedi Vízi Színház

Alig másfél hét múlva, szeptember 3-án nyit a rakparton a Szegedi Pinceszínház szervezte fesztivál, a vízi színház második szezonja. A kínálatban érdekes és teljesen új produkciók is szerepelnek.

Imre Péter

Kertész Lilla, Varsányi Anna és Janik László a Szegedi Vízi Színház sajtótájékoztatóján. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Másodszor szervezi meg nyári-őszi fesztiválját a Szegedi Pinceszínház – a korábbi várjátékok folytatásaként – a Szegedi Vízi Színházat, amelynek nyitánya Kemény Henrik „Vitéz László és az elátkozott malom” című darabjának élőszereplős mesejátéka, „bábelőadása” lesz – tudtuk meg a hétfői sajtótájékoztatón Kertész Lilla művészeti titkártól. Az Aradi Kamaraszínházzal közös produkciót, ami a Déryné Program támogatásával jöhetett létre, a karantén hónapjai alatt gyakorolták, csiszolgatták. Aznap este még Nagy Szilárd és Ragány Misa ingyenes akusztikus koncertjét élvezheti a publikum. Ezen kívül is lesznek még díjmentes programok.

A fesztivál sikeres zárását a szeptember 17-től 19-ig játszandó „A banda – Squad” című tinimusical biztosítja. Varga Bálint zeneszerző és Janik László író-rendező ősbemutatója ezúttal vidám és komoly témák egyvelegéből gyúrt drogprevenciós, érzékenyítő előadást, rengeteg, a mai hangzásvilágot alkalmazó zenével a Szegedi Pinceszínház művészeinek és visszatérő gyermekszínészeinek segítségével. Összesen 20 szereplő lesz, köztük 13 fiatal és 7 felnőtt.

Kertész Lilla, Varsányi Anna és Janik László a Szegedi Vízi Színház sajtótájékoztatóján. Fotó: Karnok Csaba

Feltétlenül említést érdemel még a kínálatból Varsányi Anna „Az öltöztető„ című komédiája, bár a vége sírós lesz – árulta el a szerző. Hozzátette: vállaltan poénra írja a darabjait, hogy a közönség végig élvezze és figyeljen. Nem mehetünk el szó nélkül Földes László Hobo „A föltámadás szomorúsága” című Ady Endre-estje mellett sem, de ebbe a kategóriába sorolható a Szeged Táncegyüttes bemutatója, a Cseh Tamás-emlékest és a Csavar Színház előadásában „A helység kalapácsa„ is.

A nézőtér tavalyhoz hasonlóan 320 fő befogadására lesz képes, míg a színpad természetes és varázslatos hátteréül a Tisza szolgál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában