egyetemistákat leptek meg

2021.10.13. 16:01

A 30 ezredik Sissi-látogatót köszöntötték

Már több mint 30 ezren látták Szegeden a Sissi-kiállítást, a Móra múzeum összlátogatottsága pedig a különleges tárlatnak köszönhetően 60 ezer felett jár. Erzsébet királyné relikviái az év végéig lesznek a városban.

T. K.

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Továbbra is nagy siker a Móra Ferenc Múzeum Sissi-kiállítása. A tárlatra az ősz folyamán főként a szervezett csoportok és iskolások kíváncsiak, valamint a hétvégéken sokan kihasználják a lehetőséget, hogy ajándék tárlatvezetéseken vehessenek részt. Október 13-ám immár a 30 ezredik látogatót köszöntötték: két egyetemista lányt ajándékozott meg ebből az alkalomból a kultúrpalota vezetése.

– Megijedtünk, amikor a tárlat nézegetése közben szóltak nekünk, hogy jöjjünk ki. Egyből az jutott eszünkbe, vajon mi rosszat csináltunk – mesélte nevetve Ferencz Katalin, aki Bakter Veronikával érkezett a kiállításra. Mindketten negyedéves hallgatók, Veronika angol-magyar szakon, Katalin pedig jogon.

Fotó: Frank Yvette

– Egyrészt csábító volt a kedvezményes belépő, amit hallgatóként igénybe vehettünk, másrészt mindkettőnket érdekli a történelem, Sissi pedig különösen közel áll a szívünkhöz. Ilyen személyes tárgyakat pedig nem sűrűn lát az ember – magyarázták, miért jöttek el a múzeumba.

– Ráadásul a nagymamámat Ferenc Józsefnének hívják – tette hozzá Katalin.

Az egyetemista lányok azt mesélték, a legjobban az tetszett nekik a tárlatban, hogy Sissi személyiségét is megismerték általa.

– A történelmi személyiségekről általában csak azt tudjuk, mit értek el, a királynéról azonban most az is kiderült például, hogy érdekelte a divat és a sport. Jó volt az embert is látni – magyarázta Veronika.

Fogas Ottó, a Móra Ferenc Múzeum igazgatója elmondta, a 30 ezres látogatottsággal a Sissi-tárlat ezennel nagykiállítás lett.

– Ez azt a szintet jelzi, amikor eljutunk egy olyan léptékig, hogy már nem csak a régióból érkezek érdeklődők. A Sissi tárlatra például sokan jönnek a fővárosból, sőt a határon túlról is. Ráadásul sokan azok közül, akik megnézik ezt a tárlatot, utána elmennek a Várba és a Fekete Házba is. Ennek köszönhetően az összlátogatottságunk már 60 ezer felett jár, ami nagyon jelentős szegedi viszonylatokban – magyarázta Fogas Ottó.

A Sissi kiállítás december 31-ig látható Szegeden.

Ezen bemutatják Sissi életének különböző részleteit, személyiségének ismert és kevésbé ismert oldalát. A tárlat legkiemelkedőbb darabja az az eredeti ruhafelsőrész, melyet Erzsébet királyné a meggyilkolásakor viselt Genfben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában