Helyi kultúra

2022.01.07. 13:21

Irodalmi légyott a Népkertiben

Az emberi párkapcsolatok, féltékenység, férfi-női szerepek és az egymást vonzó-taszító kapcsolatok a Bessenyei Színkör különleges programjának témái.

Munkatársunktól

Az amatőr színjátszó társulat január 14-én, pénteken 19 órától a vásárhelyi Népkerti Sörözőben vendégszerepel: ak­tuális irodalmi légyottjukat a népszerű Beugró című színházi improvizációs sorozat mintájára tervezik. A témaköröket a közönség véletlenszerűen vá­lasztja ki, amelyeket a társulat tagjai improvizációs játékokkal adnak el. A szituációs helyzetekben a nézőből bármikor színész lehet. A helyzetgyakorlatokba bárki beszállhat kedvére. 

A csapat 2012-ben alakult Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban; kilenc éve szórakoztatják közönségüket hol vidámabb darabokkal, hol komoly hangvételű előadásokkal, irodalmi műsorokkal, felolvasóestekkel. 

 

Benkő Brigitta, a színjátszó társulat vezetője lapunknak elmondta, hogy évekkel ezelőtt a művelődési ház színháztermében tartották az Irodalmi légyott estjeit. Egy-egy alkalommal a kiválasztott témákhoz illő szövegeket olvastak fel, vagy pedig rögtönzött produkciókra vállalkoztak. A Népkerti Sörkert meghívására ez utóbbit elevenítik fel. Úgy véli, a párkapcsolat és a féltékenység témája több oldalról körbejárható; a különböző nézőpontból eljátszott alapszituáció sok izgalmat és meglepetést tartogathat. A nézők bevonásával izgalmas kísérletezés lesz a január 14-i este. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában