Szegedi hírek

2022.01.21. 17:50

Kölcseyre emlékeztek a képviselők

Kiss Anna

Forrás: DM

33 éve ünnepeljük a magyar kultúrát január 22-én, ugyanis Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Az ünnep alkalmából pénteken Mihálffy Béla önkormányzati képviselő, a megye 2-es számú választókörzetének országgyűlési képviselőjelöltje, valamint Chovanecz Kata és Haág Zalán önkormányzati képviselők koszorút helyeztek el Kölcsey Ferenc mellszobránál a megyeszékhelyen.

Mihálffy Béla elmondta, fejet kell hajtani Kölcsey előtt, aki csodálatos himnuszt adott a magyar nemzetnek, valamint ezen a napon emlékezni kell mindazokról, akik sokat tettek és tesznek a kultúránk fennmaradásárt. Megjegyezte, annak ellenére, hogy sokan búskomornak tartják a magyar himnuszt, az méltóságteljes, a magyar történelem legjelentősebb eseményeit örökíti meg és állít azoknak emléket.

Forrás: DM

Hangsúlyozta, fontos támogatni a szegedi, a Szeged környéki és az országos kultúrát egyaránt, hogy olyan maradandót tudjunk alkotni napjainkban, mint amilyet Kölcsey alkotott 1823-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában