Helyi kultúra

2022.03.17. 17:22

Internet fiesta kezdődött a könyvtárban

Internet fiesta elnevezéssel indított március végéig tartó programsorozatot a Németh László Városi Könyvtár. Március 24-ig, hétköznaponként 9 és 16 óra között az elektronikus olvasójegy használatában segítik az érdeklődőket a könyvtár munkatársai.

  A vásárhelyi könyvtár is csatlakozott az Informatikai és Könyvtári Szövetség országos rendezvénysorozatához. Fotó: Tábori Szilvia

Még tavaly nyáron bevezették az ingyenes Qulto eCard-ot a vásárhelyi intézményben is, a mobilalkalmazással az összes könyvtári ügy egy helyen kezelhető. A digitális olvasójeggyel hosszabbítható az előjegyzés, a kölcsönzési határidő szintén, a naptár funkció figyelmeztet a határidőkre, az értesítések szabadon alakíthatók. Egy teljes család könyvtári tagsága kezelhető egyetlen mobilalkalmazásban, több olvasójegy felvehető egyetlen regisztrációhoz. 

 

A Segíts a nagyinak! felhívással az idősebb korosztályt szólítja meg a kulturális intézmény március 21-én és 24-én 15 és 17 óra között. A közösségi szolgálatos diákok az okos eszközök használatában segítik az érdeklődőket. 

 

A Melyik út megyen itt Szögedébe? című, március 21-én, 17 órakor kezdődő előadás szintén a programsorozat része. Az Ady Endre úti villasor történetét Bodó Péter ismerteti, beszámolója később visszanézhető a könyvtár közösségi oldalán. A márciusi Internet fiestát március 30-án, szerdán 12 órától kezdődő, felső tagozatosoknak szánt foglalkozás zárja. A Digitális könyvtári játékot Daru Éva gyermekkönyvtáros vezeti. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában