Szegedi hírek

2022.03.08. 18:39

Önálló bemutatóra készül a színházi tánckar

Harminc esztendő után először készül önálló bemutatóra a Szegedi Nemzeti Színház tánckara. A Peron-swing című táncjáték premierjét április 8-án tartják a Kisszínházban. Az együttes kedden bepillantást engedett lapunknak a próbafolyamatba.

K.K.

Szeged – 2022.03.08. Peron-swing (a tánckar bemutatója) fotós próba a Kisszínházban. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

– Csodálatos csapatról van szó, amelynek 12 tagja nagyon sokféle stílusban és műfajban képes megmutatkozni kimagasló színvonalon, hiszen operettben, operában, musicalben, minden zenés darabunkban ők működnek közre a színpadon – méltatta a táncosokat Barnák László főigazgató. 

A produkcióról a tánckarvezető-koreográfus, Hajdu Anita elmondta, az előadás az 1920-as évek Amerikájába repíti majd közönségét. A helyszín egy örökmozgó nagyváros pályaudvara, ahol egy-egy emberi történetet követhetnek majd végig a nézők. Az etűdökben a jazz, a swing, a sztepp és moderntánc stílusjegyei is megjelennek sok-sok humorral, a burleszk eszközeivel és élőzenével fűszerezve. Utóbbiról a PapaJazz zenekar gondoskodik majd. 

Hajdu Anita elmondta, négy évvel ezelőtt fogalmazódott meg benne az önálló produkció gondolata. 

– A tánckar sokszínű egyénekből álló társulat. A produkcióban úgy gondolom, meg tudják mutatni sokoldalúságukat, a tánc mellett a színészi képességeiket is. Nagyon ügyesek – közölte a tánckarvezető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában