Szegedi hírek

2022.03.04. 18:57

Wass Albert örök érvényű üzeneteit elevenítették fel

Wass Albert felolvasóestet rendeztek pénteken a Somogyi-könyvtár Dorozsmai Fiókkönyvtárában. Az irodalomkedvelő résztvevők szívüknek kedves idézeteket, verseket osztottak meg egymással. A rendezvényen részt vett Mihálffy Béla országgyűlési képviselőjelölt is, aki három idézettel készült jóságról, otthonról, családról, az élet valódi értékeiről.

Fotó: Karnok Csaba

A szelídség, a jóság, a békevágy, a haza és az embertársaink iránt érzett szolidaritás, szeretet és tisztelet álltak a Dorozsmai Fiókkönyvtár pénteki felolvasóestjének fókuszában. Wass Albert és más magyar költők, írók verseinek, idézeteinek megosztásával hangsúlyozták a Somogyi-könyvtár Íróklubjának és a Dorozsmai Versmondók Körének tagjai a felsorolt értékek fontosságát. A felolvasásokat népdalokkal és magyar nótákkal színesítették.

 

– A kulturális esemény célja az összefogás, a magyar egység felmutatása, hogy a figyelmet Wass Albert és a többi nagy útmutató író és költő örök érvényű üzeneteire irányítsuk – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a rendezvényt Paksi Pauletta, a Somogyi-könyvtár Dorozsmai Fiókkönyvtárának könyvtárosa. 

A Somogyi-könyvtár Íróklubjának és a Dorozsmai Versmondók Körének tagjai szívüknek kedves idézeteket osztottak meg egymással. Fotó: Karnok Csaba

A rendezvény házigazdájaként Tóth György, több kiskundorozsmai helytörténeti kiadvány szerzője köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, az esemény egy országos rendezvénysorozat része volt, amelyhez idén 22 közösségből csatlakoztak a Wass Albert által kiemelten képviselt magyar egység felmutatásáért. 

 

A felolvasók között volt Mihálffy Béla országgyűlési képviselőjelölt, a településrész önkormányzati képviselője is. 

 

-Nagyon szeretem az irodalmat, a helyi versmondó és színjátszó kör oszlopos tagja vagyok. Azt gondolom, hogy egy ilyen nemes, helyi, közösségi rendezvényen egy képviselőnek részt kell vennie – mondta el lapunknak. Három, szívéhez közel álló idézettel készült Wass Albert Mire a fák megnőnek című művéből. Az elsőben a jóság és a remény, a másodikban az élet valódi értékei, a harmadikban pedig az utódoknak adható legnagyobb örökségként az otthon, valamint a családi szeretet és gondoskodás fontosságát hangsúlyozta az író, szavai által pedig Mihálffy Béla. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában