Szeged

2022.05.12. 20:00

A muzsikáló orvosok adtak koncertet

K. A. R.

Medikusok, végzett orvosok és az élettudományi karokon tanulók mutatkoztak be. Fotó: Frank Yvette

A Szegedi Tudományegyetem életében már hagyománnyá vált, hogy a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar koncertet szervez tavasszal, amelyen az SZTE Bartók Béla Művészeti Karra áthallgató medikusok, végzett orvosok és az élettudományi karokon tanuló hallgatók lépnek fel. 

Így volt ez csütörtökön este is, a Rektori Hivatal dísztermében csendültek fel olyan remek szerzemények, mint például Chopin: G-moll ballada, Mozart: D-dúr fuvolaverseny I. tétel, Giovanni Battista Pergolesi: Se tu m'ami, se sospiri és Liszt Ferenc: Szerelmi álmok című műve.

A koncert jelenlévőit Sáry Gyula, az Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar oktatási dékánhelyettese, valamint Nátyi Róbert, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja köszöntötte. Utóbbi arról beszélt, hogy az a fajta tudás, ismeret, inspiráció, amit a zene jelent, mindenkinek fontos lehet.

Fotó: Frank Yvette

Hozzátette, az egyetem Szegedre kerülésének 100. évfordulóján nemcsak azért kell megemlékezni Szent-Györgyi Albertről, mert az orvostudományi kar felvette a nevét, hanem azért is, mert Szent-Györgyi az egyetem rektoraként fontos szerepet szánt a művészetnek, például egyetemi színpadot szervezett.

Kiderült, egyszer amikor külföldön járt Szent-Györgyi, akkor megkérdezték tőle, hogy mi lett volna akkor, ha nem tudós válik belőle, erre pedig azt felelte, hogy egy nagy szimfonikus zenekar karmestere szeretett volna lenni – tette hozzá a dékán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában