Bemutatkoznak a helyi festők Kisteleken, a Klebelsberg Művelődési Központban

2022.05.20. 13:08

Kiállítások sora az év végéig

Szombathelyi Árpád festőművész és Ágó Rita rendezvényszervező ötlete alapján Kisteleken az év végéig egymást érik majd a kiállítások a Klebelsberg Művelődési Központban. Ezek során miden helyi festő bemutatkozik, az érdeklődők megtekinthetik a képeiket.

Imre Péter

A tárlatsorozatot Szombathelyi Árpád és Hódi Katalin kiállítása nyitotta. Fotó: Kuklis István

Legutóbb Skultéti Ilona és Vas Ágnes festőművészek A természet üzenete a festővásznon című közös kiállítását nyitották meg a kisteleki Klebelsberg Művelődési Központ színháztermében, ez volt a harmadik a sorban. 

A Kisteleki Festő Kör tagjai folyamatosan mutatkoznak be a helyi közönségnek, ami az évben tulajdonképpen csak két hónapot nem érint, az augusztust és a novembert, igaz, utóbbit egyetlen nap erejéig igen – tudtuk meg Szombathelyi Árpádtól. A sort Szombathelyi Árpád és Hódi Katalin közös tárlata nyitotta, majd következett Varga Anikó, és a közelmúltban nyílt meg a már említett Skultéti Ilona és Vas Ágnes kiállítása, ami június 2-ig látogatható. 

A harmadik megnyitóján a két festővel, Vas Ágnessel (balról) és Skultéti Ilonával Szombathelyi Árpád. Fotó: Sándor Attila


 A negyedik tárlat a főként tájképfestészetben jeleskedő Takó Máriáé lesz, ez június 8-án nyílik és július elsejéig tekinthető meg. Utána Molnár István kortárs festő mutatkozik be, alkotásait, vagy leg­alábbis azok közül többet, nyugodtan nevezhetünk szür­­reálisnak, vele július 5-től 26-áig ismerkedhetnek meg a kistelekiek. Majd következik, az augusztusi szünet után, az egyetlen duplázó, Hódi Katalin, akinek a szentesi Szűcs Ildikóval közösen szeptember 13-tól október 7-ig lesznek ismét láthatók a festményei. Katalinnak sok és színvonalas műve van, míg Ildikó – úgy ítélem meg – sokat fejlődött, mióta felvette velünk a kapcsolatot, és a tanácsainkat be­építi művészetébe 

– mondta Szombathelyi Árpád. 

Az egyéni és közös kiállításokat követi egy olyan tárlat, amelyen a képzőművész kör tagjai közül azok vonulnak fel alkotásaikkal, akik addig nem kerültek sorra, ez október 13-tól november 1-ig lesz a művelődési központban. A rendezvénysorozatot december 1-től 22-ig olyan csoportos tárlat zárja, ahol a Kisteleki Festő Kör mind a 24 tagja 4-5 alkotással szerepel majd. Akkor az ünnepek közeledtével azt is mondhatjuk, igazi karácsonyi ajándéknak is nevezhető ez a kiállítás. 

A két ötletgazda, Ágó Rita, a művelődési ház rendezvényszervezője és Szombathelyi Ár­­pád is kiemelte: a kiállítássorozat sikeres, népszerű az emberek körében, amit az is mutat, hogy folyamatosan nő az érdeklődés, és egyre több mű tekinthető meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában