Könyvajánló

2022.05.22. 15:00

Maksai Kinga: Most már biztosan hazaér

Munkatársunktól

Dóra egy otthon ülő édesanya, aki saját anyja szerint annyira begyepesedett, hogy ne lepődjön meg, ha a férjének viszonya van. Akinek unalmas hétköznapjait a sarki pékség croissant-jai és annak árusítója dobják fel, és az esti kosarazások, amikor letette aludni a fiát, és végre kipattogtathatja magából a feszültséget. Aki férje legnagyobb megdöbbenésére még mindig CD-n hallgat zenét. Akinek a férje feltűnően sokat jár el bulizni, és feltűnően sokat dolgozik. 

Dóra unalmas kismamaélete órák alatt fordul fel, amikor férje egyik éjszaka nem ér haza a céges partiról. Egyik pillanatról a másikra azon kapja magát, hogy egyéves kisfiával a karján figyel meg embereket, nyomoz, kutat, mint egy gyesen lévő titkos ügynök. Telnek a napok, az eleinte kelletlen rendőrök végre nyomozásba fognak. 

Dóra minden pillanatban teljes súllyal érzi az egyedüllétet, lassan már abban is kételkedni kezd, amiben biztos volt. És Dórával együtt az olvasóban is gyanú ébred. Vajon mi történt? És mi lesz a vége? Miközben folyamatosan észnél kell lennie, hogy vajon kivel oszthat meg információkat, vagy kinek hiheti el az állításait, aki látszólag segíteni akar neki. Az olvasó pedig csak megy-megy a főszereplővel, és azért drukkol, hogy a gyerek altatási és etetési idejei között végre kiderüljön Dóra számára az igazság. Hiszen minden anyának joga van megtudni, hová tűnt a gyermeke apja. 

Maksai Kinga pszichothrillerében úgy csűri-csavarja a valóságot, hogy a végén már az olvasó is kezd zavarba jönni, akárcsak a főhős: kiben bízhat meg igazán? Mi a valóság és mi a manipuláció? És ebben a folyamatos bizalom- és igazságkeresésben vajon ki van az egyéves kisfiával magára maradt anyuka mellett? A családja, a barátai, a szomszédai, a férje volt kollégái, a rendőrség? Hiszen látszólag mindenki nagyon akar segíteni, de hát mint tudjuk, a látszat annyira, de annyira csalóka. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában