Könyvajánló

2022.06.18. 14:50

A csillagok világa

Dr. Virág Pál tengerjogász saját költésű mesékkel szórakoztatja fiait, miközben nagy léptekkel végigrohan a világirodalom legszebb történetein. Odüsszeusz, Don Qui­­jote, Gulliver és Robinson jól megfér Jézus Krisztussal, Julius Caesarral, Lancelottal és István királlyal vagy Micimackóval, illetve a kis herceggel, a tücsökkel-hangyával, a klónokkal, Nils Holgerssonnal és más kedves ismerőseinkkel. 

Az eredmény egy kacagtató, szívet melengető könyv egy apáról, aki saját értékrendjét, az olvasás szeretetét, a történelem iránti érdeklődését meséin keresztül próbálja átadni a két ötéves kis ördögfiókának, akiket ugyan a görögöknél és Nemecsek Ernőnél jobban érdekelnek a Jurassic Park dinói és a klónharcosok, mégis, jó mesélőkével és fantáziadús szülővel úgy tűnik, ránevelhetők a klasszikusok sze­­retetére. 

S miközben apa és fiai párbeszédes módban, közösen épített történeteit olvassuk, a háttérben egy családi dráma is kibontakozik. Egy munkanélküli, élhetetlen, szenvedélyekkel küzdő apáé, egy karrierista, boldogtalan, biztonságra vágyó anyáé, és két kisfiúé, akik a szülők válása közben próbálják megérteni az élet dolgait. A csillagok világa olyan régen jelent meg először, hogy az új kiadás kedvéért Vámos Miklós valamelyest átírta és lerövidítette, így adták ki most ismét. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában