Könyvajánló

2022.06.18. 14:50

A csillagok világa

Dr. Virág Pál tengerjogász saját költésű mesékkel szórakoztatja fiait, miközben nagy léptekkel végigrohan a világirodalom legszebb történetein. Odüsszeusz, Don Qui­­jote, Gulliver és Robinson jól megfér Jézus Krisztussal, Julius Caesarral, Lancelottal és István királlyal vagy Micimackóval, illetve a kis herceggel, a tücsökkel-hangyával, a klónokkal, Nils Holgerssonnal és más kedves ismerőseinkkel. 

Az eredmény egy kacagtató, szívet melengető könyv egy apáról, aki saját értékrendjét, az olvasás szeretetét, a történelem iránti érdeklődését meséin keresztül próbálja átadni a két ötéves kis ördögfiókának, akiket ugyan a görögöknél és Nemecsek Ernőnél jobban érdekelnek a Jurassic Park dinói és a klónharcosok, mégis, jó mesélőkével és fantáziadús szülővel úgy tűnik, ránevelhetők a klasszikusok sze­­retetére. 

S miközben apa és fiai párbeszédes módban, közösen épített történeteit olvassuk, a háttérben egy családi dráma is kibontakozik. Egy munkanélküli, élhetetlen, szenvedélyekkel küzdő apáé, egy karrierista, boldogtalan, biztonságra vágyó anyáé, és két kisfiúé, akik a szülők válása közben próbálják megérteni az élet dolgait. A csillagok világa olyan régen jelent meg először, hogy az új kiadás kedvéért Vámos Miklós valamelyest átírta és lerövidítette, így adták ki most ismét. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában