Erdélybe is elvinnék a vígjátékot a csongrádi társulat tagjai

2022.06.29. 17:49

Óbecsén is szerették az Egy a ráadást

Az otthoni és szentesi bemutató után Csongrád vajdasági testvérvárosában is színpadra állította legutóbbi előadását a város színtársulata. A tagok sok munkát fektettek a darab­ba, ezért szeretnék, ha az erdélyi magyar közönséghez is el tudnák vinni a vígjátékot.

Majzik Attila

Óbecsén is telt házzal adták elő a vígjátékot a csongrádi színjátszók. Fotó: Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör

Nagyjából 10 éves, élő kapcsolat köti össze a Csongrádi Színtársulatot és az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkört. Először 2013-ban vitte ki a társulat a Hegedűs a háztetőn című darabját Óbecsére, és azóta is szívesen keresik fel a vajdasági települést. 

Több éve terveztük már az újabb fellépést, legutóbb öt éve jutottunk el Óbecsére, akkor a Menyasszonytáncot mutattuk be. A muzsika hangja című da­­rabot is nagyon szerettük volna bemutatni ott, de sajnos a pandémia miatt erre nem volt lehetőség – számolt be Ferentzi Katalin, a színtársulat vezetője. Hozzátette, ezért különösen örülnek, hogy most végre összejött az óbecsei fellépés. 

Szeretjük az ott élő magyarokat, akik mindig nagy szeretettel fogadnak bennünket, a Petőfi kultúrkör tagjaival pedig jó barátság alakult ki köztünk az évek során. A testvérvárosi kapcsolat egy kötelék, és ahogy az igazi testvérek, ragaszkodunk egymáshoz – tette hozzá a társulat vezetője. A csongrádiak Óbecsén is sikert arattak az Egy a ráadás című vígjátékkal, a darabot szeretnék még más határon túli közönségnek is előadni. 

Erdélyről álmodozunk, jó lenne ott elbúcsúzni az Egy a ráadástól. Rengeteg munkát fek­­tettünk ebbe a darabba, szeretnénk az ottani közönségnek is bemutatni. Egy ilyen turné azonban nagyon sokba kerülne, ezt szponzor nélkül, önerőből nem tudnánk összehozni – je­­gyezte meg Ferentzi Katalin. 

Mint megtudtuk, a nyár hát­­ralévő részében sem unatkoznak majd a színjátszók, augusztusra ugyanis két elő­adást is tartogatnak: Lázár Er­­vintől A fájós fogú oroszlán című darabot adják majd elő az Erzsébet-tábor gyerekeinek, a borfesztiválra pedig Török Rezső négy egyfelvonásos vígjátékával készülnek. 

Egy percre sem áll le nyáron a színtársulat, a borfesztivál után folytatjuk a már ko­­rábban elkezdett Hétvégi gyilkosság című darab próbáit. Ez egy egészen új kihívás lesz, eddig még nem játszottunk krimit. Ennek a bemutatóját jövő tavaszra várhatja a közönség – vázolta terveiket a színtársulat vezetője. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában