Nemsokára beköltöznek Szegedre a famanók

2022.06.17. 21:43

Összedobta a pénzt a közösség a belvárosi legális falfestményre

Farkas Judit

A Famanók című falfestményről Buzás Aliz készített látványtervet. Kép forrása: a Mondolo Egyesület facebook oldala

Június elején megírtuk: saját és közösségi finanszírozásból adna új arculatot egy graffitikkel teli belvárosi utcácskának a Mondolo Egyesület. A Famanók című tervezett falfestményről látványterv is készült, arra kérték Szeged lakosságát: támogassák a tervet adományaikkal. Az alkotás létrehozására minden engedélyt megkaptak, az egyesület saját forrásból biztosított rá 120 ezer forintot, 655 ezer forintot szerettek volna összegyűjteni a közösség segítségével. A gyűjtés június 26-áig tartott volna, de a Mondolo Egyesület csütörtökön facebook oldalán adta hírül: a szükséges összeg összegyűlt - sőt, még egy kicsit több is a vártnál -, így már biztos, hogy a famanók beköltöznek Szegedre. 

Ez a sikátor újul meg hamarosan, a Mondolo Egyesületnek és a szegedi közösségnek köszönhetően. Fotó: Farkas Judit

Nagyon hálásak vagyunk mindazoknak, akik anyagilag támogatták az elképzelésünket - állt az egyesület közleményében, amiben arra is kitértek: előreláthatóan júliusban indul a festés. A részletekről tájékoztatni fogják az érdeklődőket internetes felületeiken - a projektről bővebben az urbanology.hu oldalon lehet olvasni. Annyit már tudunk, ezt előző cikkünkben is közöltük: a munkával ismét a Muralpaint alkotóit, Marton Ákost és Vinkó Leót bízzák meg, akik a fűtőművekre a természetvédelmi témájú falfestményeket felfestették. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában