Helyi kultúra

2022.07.01. 13:54

Városnapot tartanak Sándorfalván

Alapításának 143. évfordulóját ünnepli idén Sándorfalva, ahol a héten városnapokat tartanak. Hétfő óta a Kastélykert színpadán minden este ingyenes koncertek szórakoztatják az érdeklődőket.

T. K.

Esténként ingyenes koncertek szórakoztatják a közönséget Sándorfalván.  Fotó: Török János

Tegnap például a Frankie Latót is tagjai között tudó, nemzetközi szinten is ismert kamarazenekar, a Free Style Chamber Orchestra zenélt. Mától igazán beindul a rendezvény: két napon keresztül programdömpinggel várják a Piac térre kilátogatókat. Este 6 órakor a Budai Sándor Citerazenekar és vendégei adnak műsort, fellép a helyi, szegedi, valamint több lengyel néptánccsoport és a sándorfalvi népdalkör is. A citerazenekar a főszereplője egyébként annak az imázsvideónak is, amely a település születésnapjára készült.

A fő koncert 21 órától Szabó Ádámé lesz, a napot utcabál zárja. Szombaton délelőtt a sportpályán meghívásos városnapi focikupát rendeznek, a piactéren pedig délután 2 órától Kátai János Íz-Öröksége – csülökpörköltfőző verseny lesz, illetve itt keresik a legjobb palacsintatortát is. A délután ismét a fellépőké: a néptáncegyüttesek mellett itt lesz a Bóbita Zenekar, Ruszó Tibi, Male Slowianki, valamint Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar. A családokat mindemellett játszóház, forgósok, mutatványosok, Ládafia kirakodóvásár, helyi értéktár-kiállítás és városnéző kisvonat várja. A Pallavicini-kastély emeletén pedig fényképkiállítás látható Sándorfalva múltjából. A rendezvénysorozatot vasárnap 10 órától ünnepélyes testületi ülés zárja, ahol átadják a település kitüntetéseit is. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában