Szegedi hírek

2022.07.28. 20:40

Megérkezett a Chicago stábja

Szegedre érkezett a musical stábja, így már a színházban próbálják az idei szabadtéri szezon legjobban várt darabját. A musical egyaránt szól majd az újságírók felelősségéről és a magyar valóságból való kitörés vágyáról.

T. K.

Csütörtök óta Szegeden próbál a Chicago stábja. Fotó: Török János

Csütörtökön megkezdődtek a Szegedi Nemzeti Színházban a Chicago című musical próbái. A szabadtéri idei zászlóshajója, amelyet 6 estén játszanak majd a csillagtetős teátrumban, sokak szerint klasszikus kamaradarab – ezt kell Béres Attila rendezőnek és csapatának hazánk legnagyobb színpadára adaptálnia. 

Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgató­ja az első szegedi próbát megelőző sajtótájékoztatón elmondta, saját produkcióként mutatják be a sikerdarabot, amelyet nemcsak a világ színházaiból, de filmről is ismerhet a közönség. 

 Az idei évad minden Dóm téri produkciója a női sorsokat járja körbe. A Chicago fő témája is az önmagvalósítás, illetve hogy a nők miként tudnak érvényesülni egy olyan világban, ahol a férfiak csapják le a kalapácsot a bírósági ítélet végén, és ők zárják a börtönajtót 

– fogalmazott. 

Arról, hogy mi a darab mondanivalója, Béres Attila rendezőnek is volt egy előzetes elképzelése. De mint fogalmazott, aztán elkezdett dolgozni a színészekkel. 

 Amit Mészáros Máté a szünetben gondol róla, még az is jobb, mint ami az én fejemben volt, de ez így van jól, hiszen csapatmunkáról beszélünk 

– nevetett. Azt azonban elárulta, számára a Chicago az újságírókról szól, akik képesek egy embert akár felemelni, akár beledöngölni a földbe. 

 Olyan kérdéseket fogalmaz meg ez a történet, mint például hogy meddig terjed a média hatalma. Megtehetjük-e, hogy elhitetjük egy kislánnyal, hogy celeb? Ugyanakkor a börtön számomra a magyar valóság. Az ebből való kitörés és a kiszolgáltatottság, amelyek még foglalkoztatnak ebben a darabban 

– mondta. 

A munkával kapcsolatosan megjegyezte, még egyszer sem játszották el egyben az előadást, de az alapozás jól sikerült, és bízik benne, hogy a következő 2 hét elég lesz arra a munkára, hogy betöltsék a Dóm teret. 

A koncepcióval kapcsolatosan elárulta, nem szereti, ha a zenekart kiszorítják a színpadról, mert vallja, hogy az élő színház varázsa, hogy a fény megcsillan a hegedűn, és a zenészek is szereplővé válnak. 

 Ők is a börtönben ülnek, a karmester pedig rendőrként vezényli őket 

– magyarázta. 

A népszerű musical bemutatója augusztus 12-én lesz, augusztus 20-áig pedig további öt estén láthatja majd a közönség olyan sztárokkal, mint például Ónodi Eszter, Nagy Ervin, Janza Kata vagy éppen Lakatos Márk. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában