Szabadtéri Szalon Stahl Judittal

2022.08.09. 20:20

Az alkotók meséltek a Chicago produkcióról - fotók

K.K.

A Szabadtéri Szalonban rögzített beszélgetés a Szegedi Szabadtéri Játékok közösségi oldalán megtekinthető. Fotó: Sándor Judit

Béres Attila rendező, a szereplők közül pedig Janza Kata, Nagy Ervin és Lakatos Márk voltak a Stahl Judit által vezetett Szabadtéri Szalon vendégei kedden. Az apropót a Chicago musical pénteki bemutatója adta, az előadást összesen hat alkalommal tekintheti meg a Dóm tér közönsége. 

Béres Attila a kérészéletű hírnév problémakörét boncolgató történet aktualitása kapcsán kiemelte, korunkban egyre többen akarnak gyorsan, befektetett munka nélkül híresek lenni. Az influencerek, TikTokkerek és a közösségi oldalak celebjeinek világában hamis illúziók tömkelege virul. Éppen ezért a Chicago felettébb rímel korunkra, hiszen a címlapokra vezető, könnyebb út kerül benne terítékre. 

 

Nagy Ervin a minden hájjal megkent ügyvéd, Billy Flynn szerepét alakítja a produkcióban. Ahogy fogalmazott, karaktere a minden társadalmi közegben jól mozgó, ügyeskedő embertípust testesíti meg. A dollár-hajhászat közben azonban az ügyvédben is megszólal egy belső hang, amelynek következtében győzelem helyett csupán csömör lehet osztályrésze.

A Janza Kata által alakított Morton Mama szintén nem egysíkú szereplője a történetnek. A színésznő elmondta, éppen a Muter kettős személyisége miatt izgalmas számára karaktere. Morton Mama ugyanis egyszerre szigorú, tekintélyt parancsoló börtönőr, ugyanakkor gondoskodó tyúkanyó is egyben. Béres Attila elmondta, az előadásban a többi szereplőhöz hasonlóan a Muter vágyálma is megjelenik majd, amellyel kapcsolatban csak annyit árult el sejtelmesen, hogy 18-as karikás. 

Lakatos Márk a Konferanszié szerepében lép színpadra, aki gyakorlatilag az ironikus tanmese mesélőjeként jelenik majd meg. 

Az alkotók azt is elmondták, az előadás igazi csemege-poénokban bővelkedik, a látvány kapcsán pedig a rendező úgy fogalmazott, olyan nagyszabású lesz, hogy még talán a Dóm téri nagyszínpad is kicsi hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában