Szegedi hírek

2022.08.18. 16:35

Hamarosan nyitja kapuit a SZINkópé Fesztivál

K. K.

Ha a szervezők lelkesedésén múlik, garantáltan fergeteges élmény lesz a nyárzáró gyerekünnep. Fotó: Karnok Csaba

A Kövér Béla Bábszínház társulata olyan lelkesen készül a jövő heti SZINkópé Fesztiválra, hogy a csütörtöki, beharangozó sajtótájékoztatóra víz alatti csodabirodalommá varázsolták a bábszínház nagytermét. Kiss Ágnes igazgató és Schneider Jankó művészeti vezető sellőjelmezben számolt be a tervezett attrakciókról. Mint kiderült, a legkisebbektől a nagyszülőkig találnak majd izgalmas programokat a látogatók. 

A fesztivál augusztus 26-án este nyolckor ízelítővel startol. A Roosevelt térről óriásbábos felvonulással járják majd be Szeged belvárosát. A Kövér Béla Bábszínház jól ismert, gigantikus bábjaihoz pécsi óriásbábok és fővárosi ledpuppets-ek is csatlakoznak majd, utóbbiak világítanak a sötétben. Kérik, hogy minden résztvevő vigyen magával buborékfújót. 

Fotó: Karnok Csab

a

A SZINkópé augusztus 27-én fél tízkor nyitja meg kapuit az újszegedi Ligetben, ahol külön állomásokon kínálnak programokat a csecsemőknek, totyogóknak és a nagyobb gyerekeknek. Szombaton a legörebb európai kesztyűsfigurával, Pulcinellával kezdődik a program, aki ezúttal szerelembe esik. Utána a világ legkisebb cirkuszának világszámai és Papito bohóc interaktív játéka következik. Majd a közönség megtudhatja, miért tilos a Ligetben horgászni, este hatkor pedig az Eszterlánc zenekar ad koncertet. 

Vasárnap egy afrikai mesével kezdődik a program, és a világsikerű Stop című bábelőadással folytatódik. Majd Danny Bain és Ágoston Béla ad mesekoncertet, utána pedig Vitéz László érkezik a színpadra. 18 órától Gryllus Vilmos muzsikál. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában