Lezárult a rocktöri tábor

2022.08.12. 21:45

Hat órán át pörgött a bakelit

Koós Kata

Neves szegedi lemezgyűjtők mutatták be és kommentálták kedvenc bakelitjeiket. Fotó: Karnok Csaba

Stílusosan „Vinyl maraTone”-nal zárult pénteken a Pleskonics András, alias Dr. Rock által vezetett rocktöri tábor, amely immár közel másfél évtizedes múlttal büszkélkedhet Szegeden. A tábornak az elmúlt napokban az Ifjúsági Ház adott otthont, ahol a résztvevők négy nap alatt körülbelül 450 könnyűzenei csemegét hallgathattak meg szédelegve, szörfözve, röpködve és evezve a kontinensek, stílusok és évtizedek között. A programot természetesen a hagyományokhoz híven örömzene és sztárvendégek is színesítették, a táborozók Mike Gotthard gitárossal és Szebényi Dániel billentyűssel zenélhettek együtt. 

A záróprogramot a No Milk Today pubban tartották, ahol a lemezboltos Juhász Miklós lemezválogatásával kezdődött a délután. Lapunknak elmondta, körülbelül háromezer bakelit vár gazdára a pubban, amelynek legfőbb célja a közösségépítés a zeneszerető szegediek körében. 

Forrás: Karnok Csaba

A nyitány a Hair lemez volt németül, amelyről a közönségkedvenc a rajongók által megszokott Aquarius dal helyett felzengő Wassermann volt. De készült többek között kevésbé ismert Jethro Tull, Donovan, Roy Harper és Mick Jagger testvére, Chris Jagger albumokkal is. 

A házigazda után három szegedi lemezgyűjtő, Adányi József, Monostori József és Simády Béla mutatta be és kommentálta kedvenc bakelitjeiket a délután négytől este tízig lezajlott maratoni zenehallgatás során. A rockzene legnagyobb klasszikusaitól a japán jazz zenéig terjedt a felettébb színes repertoár. Pleskonics András és Juhász Miklós elmondták, a vinyl-maraTone korántsem egyszeri alkalom volt, terveik szerint csupán egy sorozat első állomása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában