Pikali Gerda és Détár Enikő is színpadra lép

2022.08.15. 16:40

Kezdődik az új színházi évad Vásárhelyen

Tábori Szilvia

Fotó: Tábori Szilvia

Pikali Gerda ismét visszatér a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadára, ahogy Détár Enikőre is újra számíthat közönsége a következő színházi évadban. Mint azt lapunknak Kiss Tímea, a művelődési központ koordinátora elmondta: szokás szerint tíz-tizenkét előadást kínálnak fel, a színház kedvelői azokból válogathatnak. Így alakul ki a végleges, hat előadásos aktuális évad. Most először újítottak: míg eddig a bérletes nézők szavazhattak, idén először a közösségi oldalon szintén fogadtak voksokat. Remélve, új nézőkkel gazdagodhat a művelődési központ. 

Kiss Tímea szerint nem lehet okuk panaszra, sokakat elértek új kezdeményezésükkel. A korábbiakhoz hasonlóan továbbra is a komédia műfaja a legkedveltebb, ugyanakkor változatosra sikerült az ősszel kezdődő évad. Mindjárt októberben a Sissi, a magyar királyné című operettel indítanak, Kerényi Miklós Gábor rendezésében. Majd jön a Fergeteges látogatás Pásztor Erzsivel és Détár Enikővel a főszerepben. A darab a Turay Ida Színházból érkezik Vásárhelyre. Decemberben a Zenthe Ferenc Színház lélektani kérdéseket feszegető előadását mutatják be. Sütő András: Advent a hargitán című darabjában Szarvas József Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész látható. Februárban az Orlai Produkció érkezik a Jaj, nagyi! című két részes komédiával, Molnár Piroska, Rohonyi Barnabás és László Lili főszereplésével. Az évadot két vígjáték zárja majd: előbb egy Neil Simon darab, a Mezítláb a parkban látható Pikali Gerdával, majd a Legyen a feleségem! Nagy Sándorral, Kovács Patríciával és Gálvölgyi Jánossal.

Az előadások bérlettel és jeggyel is látogathatók, a bérleteket szeptember 15-től vásárolhatják meg a nézők.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában