Szegedi hírek

2022.08.16. 10:00

Koncerttel ünnepli születésnapját Rost Andrea

Különleges koncerttel ajándékozza meg kerek születésnapja alkalmából Rost Andrea az újszegedi szabadtéri színpad közönségét szerdán. A Kossuth-díjas opera-énekesnő új oldaláról mutatkozik be, könnyűzenei slágerekkel lép színpadra.

Opera-énekesként hódította meg a világot, születésnapi koncertjén azonban egyéb zenei műfajokban csillogtatja meg tehetségét. Archív fotó: Karnok Csaba

Rost Andrea lapunknak elmondta, adni sokkal jobban szeret, mint kapni, ez a tulajdonsága késztette születésnapi koncertsorozatának megszervezésére is.

– Szeretnék minél többet adni a közönségnek. Hosszú ideig külföldön éltem, de újra itthon vagyok, és szeretném odaadni a magyar közönségnek, amit csak tudok 

– mondta a Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnő. 

Korának nem tulajdonít különösebb jelentőséget, mesterkurzusokat tart, a Magyar Állami Operaházban énekel, és országszerte ad koncerteket. Születésnapi nagykoncertjét például Szeged után Budapesten, Pécsett, Prágában és Tokióban is bemutatja az év végéig. 

– Gyönyörű, hogy ebben az évben töltöttem a hatvanat, hiszen az idei évszám, a három kettes és egy nulla nagyon szépen egybehangzik a születésnapommal. A koromat nem veszem túl komolyan, nem az a lényeg. Legutóbb Debrecenben léptem fel, és annyi szeretet kaptam, mint még talán soha. Ez az igazán fontos. Nagyon boldog vagyok 

– fejtette ki Rost Andrea. 

Opera-énekesként hódította meg a világot, születésnapi koncertjén azonban egyéb zenei műfajokban csillogtatja meg tehetségét, mint a jazz, a klezmer, a világzene, a musical, az operett, de elhangzanak majd filmzenék és a táncdalfesztiválok slágerei, Fényes Szabolcs-, Karády Katalin-, Marilyn Monroe- és Marlene Dietrich-dalok is előadásában. 

– Az est összeállításakor a legfőbb szempontom a sokszínűség volt. Hogy valóban én legyek, márpedig én a jó zenét szeretem, amelybe nem csak az opera tartozik bele. Az est második fele a Dalok a lányszobámból címet kapta, ahol gyermekkorom legkedveltebb könnyűzenei slágerei csendülnek fel. Egyetlen dolgot sajnálok, hogy nem lesznek nóták. Nagypapám nagyon nótás ember volt, és nálunk jó ebédhez valóban szólt a nóta. Persze minden nem férhet egy koncertbe, azt majd legközelebb 

– mondta a világhírű díva. 

A születésnapi koncerten vendégei Lukács Miklós cimbalomművész, a Kossuth-díjas Jávori Ferenc Fegya és a Budapest Klezmer Band lesznek, akikkel közösen készítették tíz évvel ezelőtt a Pannon dalok című albumot. Az est második felében pedig Bényei Tamással és a Hot Jazz Banddel muzsikál majd együtt, akikkel különleges meglepetéssel is készülnek. 

A születésnapi koncertek mellett mesterkurzusokat is tart az opera-énekesnő, ugyanis szívügye az utánpótlás-nevelés. Immár két éve az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar magánénekes hallgatóinak is tart kurzusokat. Lapunknak elmondta, hallgatóit mindig arra tanítja, hogy a tehetség csupán egy feltétele a sok közül a siker felé vezető út teljesítésének. 

– Szorgalom, rengeteg gyakorlás, befektetett munka, alázat és sok-sok lemondás kell a sikerhez. És persze mindenekelőtt az, hogy a szívügye legyen az embernek az éneklés 

– mondta el Rost Andrea, aki születésnapi kívánságát is megosztotta lapunkkal. 

– Most annyira jól érzem magam, hogy csupán annyit kívántam, hogy ez az év tartson tíz évig. Aztán jöhet a hetvenedik 

– közölte vidáman. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában