Szegedi hírek

2022.08.26. 12:10

Könnyűzenei ki mit tudot hirdettek

Értékes nyereményekért küzdhetnek az országos, könnyűzenei tehetségkutatóra jelentkező zenekarok. A válogatót Szegeden szeptember végén tartják.

Koós Kata

Bármilyen stílusú előadó indulhat a megmérettetésen, legyen az pop, rock, jazz vagy éppen country. Illusztráció: Cityrocks

Könnyűzenei tehetségkutatót szervez Szegeden szeptember 25-én az Öröm A Zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat, a Hangfoglaló Program és a CityRocks. Bármilyen stílusú előadó indulhat a megmérettetésen, legyen az pop, rock, jazz, hiphop, metal, blues, reggae, punk, funky, ska, swing, R&B vagy éppen country. 

A nevezés feltétele csupán az, hogy a zenekar magyarországi vagy határon túli magyar legyen, amely élőzenei, hangszeres produkciókkal készül, saját dalokat ad elő. Jelentkezni az [email protected] címen lehet szeptember 15-én éjfélig, a nevezési díj ötezer forint. A beválogatott zenekaroknak 15 perces koncertet kell adniuk a tehetségkutatón, amelynek a Törpe Tető ad majd otthont. 

A zsűri már nyilvános tagjai Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, továbbá a Hangfoglaló Program képviseletében Balázs Sziszka és Görögh Dani lesznek.

A tehetségkutató nyertese bekerül az Öröm a Zene tehetségkutató döntőjébe, ahol a fődíj 3 millió forint. Mellette valamennyi megyei és határon túli esemény győztese bekerül az Öröm a zene országos nagy döntőjébe. A teljes évad győztesének fődíja egymillió forint értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott 2,5 millió forint értékű támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat. 

Mindemellett gazdára talál majd a 2017-ben alapított Öröm a zene – Újfalusi Gábor Díj is, amelyet minden állomáson egyetlen zenész érdemelhet ki kiemelkedő zenei tehetségével. 

A további nyeremények között szerepel még stúdió videoklip készítés a CityRocks stábjával, koncert meghívás a CityRocks következő eseményeire, valamint fellépési lehetőség a 2023-as Szegedi Ifjúsági Napokon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában