Szentes

2022.08.04. 11:08

Ősszel indul a Hangversenyközpont koncertsorozata

M. A.

A szentesi Zene-Világ-Zene koncertsorozat egyik fellépője, a Molnár Dixieland Band. Fotó: Kárpáti Lajos

Az elmúlt több mint egy évtizedben nemcsak Szentes, de a régió és az ország meghatározó közművelődési pódiumává is vált a Zene-Világ-Zene sorozat. A nagy múltú rendezvény új évadát szeptemberben indítja útjára a Hangversenyközpont.

Mint megtudtuk, idén is igényes kínálattal és különleges zenei csemegékkel jelentkeznek a szervezők: az évad során a komoly- és könnyűzenei műfajok széles palettáját láthatja színpadon a közönség, de a népzene is hangsúlyos szerepet kap.

Az esemény nyitánya ebben az évben nem a zene világnapjához kötődik, hanem már szeptemberben is várják egy koncerttel a kultúra rajongóit, elsőként a Zuboly lép fel a Hangversenyközpontban.

Októberben a zene világnapját a szentesi születésű zeneszerző, Balázs Árpád 85. születésnapi koncertjével ünneplik, majd jövő májusig havonta „egymásnak adják a kilincset” a különleges zenei előadók.

Ebben az évadban többek között megfordul a Hangversenyközpont színpadán az Edda Művekből ismert Alapi István a triójával, az Al Di Meolával zenélő Fausto Beccalossi, de hindusztáni klasszikus zenei, valamint dixieland koncert és a’capella fellépés is várja a zenerajongókat.

Az új évaddal kapcsolatban a szervezők arra is felhívták a figyelmet, hogy a bérletvásárlás augusztus 15-től kezdődik, a korábbi bérleteseik helyét egy hónapig, szeptember 15-ig tudják fenntartani. Aki viszont új bérletet vásárol, ezzel állandó, fix széket foglalhat magának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában