Játék a kastélyban

2022.09.26. 13:30

Az évad első bemutatója jön, közönségtalálkozót tartanak

A nagyszínházban viszik színre szeptember 30-án Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátékát. Kedden közönségtalálkozót rendeznek a darab alkotóival és szereplőivel.

Delmagyar.hu

„Kérlek szépen, nőt sohase szabad meglepni. Mindig telegrafálni kell jó előre. Ahányszor én még az életben ilyen kedves meglepetést csináltam egy hölgynek, végül mindig én lepődtem meg.” Mondja Gál, Turai szerzőtársa, amikor Annie, a fiatal színésznő félre nem érthető helyzetbe keveredik a szomszédos szobában, aminek sajnos a lány vőlegénye, Ádám is fültanúja lesz. Turai egy briliáns és sziporkázóan szellemes megoldással menti meg a fiatalok szerelmét: a valóságot félreértésként állítja be.

A Játék a kastélyban ötletét egy furcsa véletlen adta: Darvas Lili, Molnár felesége épp a korrepetitorával gyakorolt, amikor az írót meglátogatta az ügynöke. Beszélgetésük alatt a szomszéd szobából Darvas Lili heves szerelmi vallomása hallatszott át – a szerepét tanulta.

A premierhez kapcsolódóan közönségtalálkozót rendeznek az alkotók közreműködésével szeptember 27-én, kedden 16.30-tól a REÖK-ben. Résztvevők: Bezerédi Zoltán rendező, valamint a darab szereplői közül Menczel Andrea (Annie), Borovics Tamás (Almády) és Gömöri Krisztián (Turai). Moderátor: Barnák László főigazgató. A közönségtalálkozó megtekintése ingyenes.

Az eseményt a Szegedi Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalán élőben is közvetítik majd.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában