Október 9-én

2022.09.29. 08:20

Életünk mégsem kiúttalan

Hamarosan megnyílik a 68. Vásárhelyi Őszi Tárlat.

Tábori Szivia

Október 9-én délben nyílik meg a kiállítás az Alföldi Galériában. Fotó: Tornyai János Múzeum

 Korunk hányattatottsága, világunk aktuális kihívásai egyértelműen visszatükröződnek, de napjaink fényűzéséből, külsőséges világából egy-egy szeletke szintén megmutatkozik a 68. Vásárhelyi Őszi Tárlat művein. Ám nem egységesen borongósan, netán pillanatnyi pesszimista művészi attitűdöt rögzítve. Néhol direkt módon megjelenik az elmagányosodás témája, máshol csupán a színhasználat, egy hangulat jelzi, hogy korunk nem túl virágzó jelenségei ellenére helyzetünk mégsem kiúttalan

 – fogalmazta meg lapunknak Képiró Ágnes művészettörténész, az Őszi Tárlat kurátora. Hozzátette: némely művek harsány színeikkel nem a világ visszásságaira hívják fel a figyelmet, hanem energetizálják a nézőt. Megmutatva, egy műalkotás miként működhet terápiaként, miként adhat pozitív energiákat. A tradicionális alföldi festészet hagyományai, az ábrázoló művészet, a tájkép, a csendélet, az emberábrázolás és az absztrakció különféle megnyilvánulásai is tetten érhetők. 

A sorban 68. kortárs képzőművészeti mustra október 9-én, vasárnap délben nyílik meg a nagyközönség előtt az Alföldi Galéria földszinti tereiben. Mint a kurátor elmondta: különösen gazdag kiállítás formálódott, végül 213 alkotással. A díjátadóval egybekötött nagy seregszemle megnyitóját követően 13 óra 30 perckor Kotormán Norbert és Kotormán Ábel szobrászművészek, az előző tárlat kiemelt díjazottjainak önálló kiállítása nyílik meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában