Idén nyolcadik alkalommal

2022.09.28. 16:40

Jótékonysági koncertet rendeznek a Dómban

Molnár Ferenc Caramel a Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével ad koncertet október 2-án este fél nyolctól a Dómban, a 13. Szent Gellért Fesztivál keretében. A rendezvény a Korábban Érkeztem Alapítvány 8. jótékonysági koncertje.

Koós Kata

Fotó: Pesthy Márton

Az alapítvány 2012-ben jött létre azzal a céllal, hogy a koraszülött gyermekeket és családjaikat támogassa. Legfőbb üzenetük, hogy hazánkban ma minden tizedik gyerek korábban érkezik. Az elmúlt tíz évben nagy fejlődésen ment keresztül a civil szervezet, három fejlesztőházzal, sorstárshálózattal, az egészségügyi intézményekben való állandó jelenléttel, veszélyeztetett várandós programmal és különböző témákban működő klubokkal – örökbefogadó, veszteség feldolgozó, szuperhős szülő csoport – vannak jelen a dél-alföldi régióban. Az elmúlt 10 évben több ezer érintett családdal kerültek kapcsolatba.

Legfőbb missziójuk, hogy a szülők a traumatikus életkezdés után meg tudjanak kapaszkodni, megtalálják szülői kompetenciájukat és helyüket családként a társadalmunkban. Akár abban az élethelyzetben is, ha sérült, beteg gyermekük születik.

Idén nyolcadik alkalommal rendeznek jótékonysági koncertet Lázárné Megyeri Zita és Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök fővédnökségével. 

A jótékonysági koncertjeiken hozzávetőlegesen csaknem 450-550 fő szokott részt venni. A vasárnapi rendezvény teljes bevételét a Koramentorház program működésére, közösségi rendezvényeik lebonyolítására és az általuk már létrehozott anyaszobák, háborítatlan szülőszoba fenntartására fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában