Különleges üzlet

2022.09.27. 16:49

Szegeden nyitotta első vidéki könyvesboltját a híradós

Könyvesboltot nyitott Szegeden Szabados Ágnes.

Timár Kriszta

Szabados Ágnes az általa kedvelt könyveket és saját kiadású műveket árul boltjában. Fotó: Karnok Csaba

Első vidéki könyvesboltját Szegeden nyitotta meg Szabados Ágnes. A híradós műsorvezető, aki évek óta az olvasásnépszerűsítés élharcosa, az apró üzletben saját kedvenc műveit és saját kiadású könyveket árul.

 A híradós műsorvezetőnek, aki évek óta az olvasás népszerűsítésén dolgozik, már volt egy üzlete a fővárosban, első vidéki helyszínként azonban azt a várost választotta, amely a szívéhez a legközelebb áll. Évekig ugyanis itt élt: itt járt egyetemre és televíziózott is. A Libertine megnyitóján lépni sem lehetett az apró helyiségben, még a főváros mellől is érkeztek rajongók, illetve könyvklubjának tagjai.

Sokáig kerestem a legmegfelelőbb üzlethelyiséget. Nagyon boldog vagyok, hogy a város egyik ikonikus helye, a Lófara szomszédságában alakíthattam ki a boltot

 – mondta Ági, aki teljesen más szemlélettel közelíti meg a könyvárusítást, mint a hagyományos vállalkozások. 

A nálam kapható könyvek mindegyike egyfajta személyes ajánlat is tőlem. Olyan művek vannak a polcokon, amelyeket vagy olvastam és nagyon tetszettek, vagy ismerem a szerzőt, szerkesztőt és emiatt bátran merem ajánlani. Szóval egy kicsit olyan ez a bolt, mintha a nappalim lenne a könyveimmel

 – fogalmazott. Az ide betérőkkel is igyekeznek sokat beszélgetni, mert az a cél, hogy személyesen tudjanak ajánlani a vásárlók ízléséhez vagy hangulatához leginkább illő műveket. 

Arra a kérdésre, mennyire tartja bátor vállalkozásnak a mostani időszakban könyvesboltot nyitni, Ági azt mondta, bízik az 50 ezer fős csoportban, melyet a Nincs időm olvasni kihívással épített, ez ugyanis egy stabil olvasóközönséget jelent. 

Emellett van egy könyvkiadóm is, a hozzá tartozó műveket pedig csak nálam, vagy online lehet megvásárolni. Így aki ezekre a kiadványokra kíváncsi, az is itt tudja kézbe venni őket

 – magyarázta.

Szabados Ágnes úgy fogalmazott, bár a könyvesbolt az ő nevéhez kötődik, bízik benne, hogy az ő állandó személyes jelenléte nélkül is sikeres lesz. Hetente egy napot azonban igyekszik majd itt tölteni, illetve tervez majd olvasótalálkozókat is, ezek részleteiről pedig mindig tájékoztatja majd közössége tagjait.

Szabados Ágnes az általa kedvelt könyveket és saját kiadású műveket árul boltjában. Fotó: Karnok Csaba
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában