Napszínes

2022.09.19. 21:45

Távolsági buszmegálló Kambodzsában

Legutóbb ott hagytuk abba kambodzsai kirándulásunkat, hogy egy végtelennek tűnő buszos utazáson lassan, de biztosan barátságok szövődtek, az idegenek ismerősként tekintettek egymásra. Ha 300 kilométert hat óra alatt tesz meg a busz, akkor erre jut is idő bőven.

Arany T. János

Távolsági buszmegálló a kambodzsai országút mellett. Fotó: Arany T. János

A felvételen hangulatos távolsági buszmegálló látható. A kép jobb szélén régi ismerősként köszönthetjük korábbi írásunk főszereplőjét, a bekötött fejű fiatalembert útitársával, egy szintén bekötött fejű fiatalemberrel, aki elegáns, ízléses papucsot visel. Buszunkat azonnal megrohanták az utcai árusok, gyümölcsöt, ételt-italt kínáltak. Közben egy iskolából hazafelé tartó kisfiú kerékpározik át a képen.

Az ilyen megállók remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy az ember alaposabban megismerkedjen a helyiekkel és a helyi kultúrával. Ázsia annyira más, hogy mindenhol valami érdekesbe és különlegesbe botlik az ember, ha nyitott szemmel jár és néha elhagyja a turista útvonalakat. Például ezen a buszon fel sem tűnt először, hogy csak én vagyok egyedül külföldi. És bár néha úgy tűnik, mintha panaszkodnék, ez nem az. Ez a helyi kultúra őszinte csodálata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában