Szegedi hírek

2022.10.07. 21:48

Beköltöztek a famanók a szegedi sikátorba

Elkészült a legújabb természetvédelmi témájú falfestmény a városban, de a fal környéke még el van kerítve.

Delmagyar.hu

A falfestmény részlete. Fotó: Mondolo Egyesület

A Mondolo Egyesület jó hírt közölt a szegediekkel: elkészült a legújabb természetvédelmi témájú falfestmény a városban. Nyár elején írtuk meg, hogy új arcolatot adna egy szegedi sikátornak a Mondolo Egyesület: közösségi finanszírozásban gyűjtötték össze a projekthez szükséges összeget, ami nagyon gyorsan összegyűlt. Falfestményt terveztek a Hági mögötti utcácskába, Buzás Aliz tervei alapján a Muralpaint két alkotóját, Marton Ákost és Vinkó Leót bízták meg a munkával - ők készítették a szegedi fűtőházak falfestményeit is. 

A Mondolo Egyesület a napokban adta hírül facebook oldalán, hogy elkészült az alkotás, és várná a tanulni vágyó szegedieket - ha nem lenne elkerítve a fal környéke, ugyanis a fal előtti járda rekonstrukciója még várat magára. A Famanók hivatalos átadóját biztonságos körülmények között szeretnék megtartani, hiszen az összes közül ez a fal várja leginkább a gyerekeket. A legújabb falfestmény az erdei élővilág apró, de fontos segítőit mutatja meg. A holtfák és a rajtuk, bennük élő lények fontosságára hívja fel a figyelmet.

A projektről bővebben olvashatnak az érdeklődők az urbanology.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában