Thriller

2022.10.10. 13:51

Könyvajánló - Colleen Hoover: Verity

Lowen Ashleigh nem túl sikeres író. Éppen kilakoltatják otthonából, mert nem tudja fizetni számláit és fogalma sincs, hogyan tovább.

Timár Kriszta

 Nem fűz túl sok reményt ahhoz az állásinterjúhoz sem, ahova reggel indul, ráadásul semmi nem úgy alakul, ahogy szeretné. Egy szörnyű baleset történik pont mellette, tiszta vér ruháját ki sem tudja takarítani. Egy férfitól kap inget, abban jelenik meg a meghallgatáson. Ahol, mint kiderül, munkaadója az ingétől megváló idegen.

Lowen arra kap megbízást, hogy egy sikeres krimiíró sikersorozatának még hátra lévő részeit befejezze, az asszony ugyanis egy baleset miatt erre már képtelen. Ehhez pedig megkap minden segítséget: beköltözhet a Crawford-házba és átnézheti Verity minden kéziratát. Férje, Jeremy, aki a munkával megbízta, mindent elkövet, hogy ne érezze kellemetlenül magát: saját szobát kap és úgy élhet ott mintha csak otthon lakna. Amikor pedig kiderül, hogy Lowennek már nincs is hova hazamennie, mert időközben albérletét felmondták, azt is felajánlja neki, hogy maradhat, amíg megkapja első fizetését és abból ki tud venni magának egy lakást.

Csakhogy a kezdeti otthonos légkör hamar megváltozik, Lowen ugyanis egyre több furcsaságot észlel, és elkezd kételkedni abban, hogy Verity valóban olyan magatehetetlen, mint amilyennek mondják. Újabb és újabb jelek mutatnak arra, hogy talán ez a nő csak megjátsza sérüléseit, ami nem lenne olyan félelmetes, ha közben nem derülne ki róla, hogy egy szörnyeteg. Miközben ugyanis Lowen a könyvek folytatásához keres kéziratokat, rábukkan Verity vallomására. A nő visszaidézi életének fontos pillanatait onnantól kezdve, hogy megismerkedett férjével és elmeséli, hogyan alakult az életük. Ebből pedig egy rendkívül torz jellem bontakozik ki: egy nőé, aki bár három gyermekes anya, sosem akart gyereket, annyira betegesen ragaszkodott férjéhez, akin nem hajnaldó senki mással osztozni. Az pedig, hogy háromból kettő gyermeke már nem él, egyáltalán nem véletlen.

 

Miközben Lowen egyre nagyobb elborzadással olvassa Verity sorait, folyamatosan vergődik a bizonytalanságban: elmondja-e Jeremynek, milyen nő az, akiért egész életét feláldozza azzal, hogy róla gondoskodik a nap 24 órájában. És miközben érezhetően egyre nagyobb a vonzalom a gyászoló férj és Lowen között, a lányban folyamatosan nő a borzongás: vajon ez a bomlott elméjű nő nincs-e végig tudatában, hogy férje már másfelé kezd el nyitni, és ha igen, és ráadásul csak tetteti magatehetetlenségét, mit képes elkövetni, hogy megtartsa magának Jeremyt.

Nem olvastam még olyan thrillert, ami közben azt érzem, összeszorul a gyomrom és azért falom az oldalakat, hogy végre oldódjon a stressz és megtudjam, mi is az igazság. Ettől a könyvtől azonban pont ezt az élményt kaptam meg. Remekül megírt, nyomasztó, ugyanakkor izgalmas történet, mely ráadásul a végén nem megoldást, hanem egy hatalmas kérdést hagy maga után. Mert igen, a végén valóban van egy hatalmas csavar. A kételkedés azonban azóta is megmaradt bennem: valóban lehet-e, hogy minden így volt, ahogy azt a végén megkapjuk slusszpoénként, és ha igen, valójában ki kicsoda ebben a történetben?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában