Október 19-én

2022.10.04. 11:30

Lírai varázslat Miklósa Erikával a dómban

Elkezdődött a Filharmónia Magyarország új évada. Október 19-én Miklósa Erika és Szamosi Szabolcs ad közös koncertet a Dómban, amely során olyan nagyszerű műveket hallhat a közönség, mint Schubert: Ave Maria, Andrew Lloyd Webber: Requiem – Pie Jesu, Tolcsvay: Magyar Mise – Sanctus vagy Mendelssohn: f-moll orgonaszonáta.

Koós Kata

Fotó: DM archív

Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas koloratúrszoprán énekművész több mint harminc éve remekel színpadi szerepekben. Emellett az önkéntesség magyarországi nagykövete, elkötelezett a sporttal és jótékonysággal kapcsolatos ügyekben. 1999-ig volt tagja a Magyar Állami Operaháznak, ahol szopránszerepek sorát énekelte. 2004-től állandó fellépője a New York-i Metropolitannek. Az opera műfaja mellett szívesen kalandozik a musical, az operett világába is, számos exkluzív gálakoncert főszereplője.

A hangversenyen partnere Szamosi Szabolcs Liszt Ferenc-díjas orgonaművész lesz, aki 2020 óta a Szegedi Dóm zeneigazgatója és orgonaművésze. Rendszeresen koncertezik szimfonikus és kamarazenekarokkal, közreműködőként és szólistaként egyaránt. Játszott hazánk minden jelentős templomi és koncertorgonáján, valamint rendszeresen fellép külföldön.

Miklósa Erikával közös hangversenyünk több szempontból felejthetetlen élményt ígér a hallgatóságnak. Az orgona és az énekhang tökéletes párosítás, különösen igaz ez az általunk összeállított műsor esetén. Érzelmekben gazdag, lírai hangversenyre várjuk a közönséget. Erika hangja a templomi miliőben a hangszerek királynőjével valódi csoda lesz

 – mondta az orgonaművész. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában