Helyi kultúra

2022.10.22. 20:44

Plakettet kapott a szegedi CityRocks a YouTube-tól

A csatornájuk stabilan átlépte a százezer követőt. Ezt ismerte el most a tartalomszolgáltató.

delmagyar.hu

Ezüst Alkotói Díjat kapott a világ egyik legnagyobb tartalomszolgáltatójától, a Youtube-tól a szegedi szervezőkből álló CityRocks. Közép-Európa legnagyobb rockzenei flashmobjait szervező csapat 2018-ban kezdett el zenei filmeket gyártani. Mára több mint 133 ezren követik a csatornájukat (ezzel Magyarországon a TOP 60 követésű zenei oldal közé került), melyen a sajátgyártású koncert- és stúdiókisfilmjeik már 26 milliós megtekintést értek el.

Nincs olyan földrész – talán az Antarktiszról nem volt még - ahonnan nem kaptunk volna gratulációkat, több ezer hozzászólást. Természetesen nagyon örülünk a díjnak, de számunkra a legnagyobb öröm, hogy egyre többen csatlakoznak hozzánk, közöttük egyre több nagyon tehetséges gyerek. A szervezői csapat is egyre bővül, sokan gondolják úgy, hogy egy picit részeseivé szeretnének válni a programnak, ezzel is segítve a jövő nemzedékét, mondta Gajda Ferenc, a CityRocks vezetője.

 

Bár a koncertfilmek nem tudják soha visszaadni azt a hangulatot, ami a több száz fős zenekarunk koncertjein élőben érezhető, de fontosnak tartjuk, hogy a közösségi oldalakra gyártott filmjeinkkel olyanokhoz is eljuthassunk, akik személyesen nem tudnak minket megnézni. A filmjeinknek köszönhetően például nagyon sok zenész csatlakozott más földrészekről, akik utána vagy eljönnek Magyarországra a koncertjeinkre, vagy pedig online közös zenélésben vesznek részt velünk, mondta Révész Zsolt, a CityRocks kreatív vezetője a filmek rendezője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában