46 fiatal az SZTE-n

2022.10.21. 16:35

Szegedre hozták Indonéziát

Kulturális délutánt tartottak pénteken a SZTE-n tanuló indonéz diákok. A programok között szerepelt ételkóstoló és játékos nyelvtanulás is.

T. K.

Az indonéz kultúrát mutatták be az érdeklődőknek a Szegeden tanuló egyetemisták. Fotó: Sándor Judit/MW

Fotó: Sandor Judit

Az indonéz kormány által meghirdetett kiválósági ösztöndíjprogram, az Indonesian International Student Mobility Awards egy szemesztert biztosít az indonéz hallgatók számára a világ legrangosabb egyetemein. A Szegedi Tudományegyetemen jelenleg 46 fiatal tanul, ők rendeztek kulturális délutánt pénteken a Rektori hivatalban. A résztvevőket az egyetem képviseletében Csuri-Magosi Rita köszöntötte, aki kiemelte: a második éve futó program mindenképpen sikeresnek tekinthető, és nemcsak azért, mert látva a diákok közösségi médiás posztjait kiderül, milyen jól érzik magukat nálunk, hanem mert az egyetemi társadalomnak is a lelkei ezek a fiatalok. 

– Ti nálunk tanultok Európáról, Magyarországról és a kultúránkról, de mi is tanulunk tőletek. Ez a nap erre kiváló alkalom – fogalmazott Csuri-Magosi Rita. A rendezvényen részt vett az indonéz nagykövetség képviselője is. Ifan Mahdiyat Sofiana átadta a konzul üdvözletét, egyúttal megköszönte a diákoknak, hogy képviselik hazájukat Magyarországon. 

A délután az indonéz himnusz közös énekésével kezdődött. Ezt követően zenés produkciókat mutattak be a diákok, majd kötetlen programokra várták az érdeklődőket. Megmutatták például nemzeti pénzüket, amiből a legnagyobb címlet a százezer rúpiás. Mint megtudtuk, ennek értéke nincs 3 ezer forint. De játékos formában lehetett indonéz szavakat tanulni, hoztak egy tradicionális játékot is, amit bárki kipróbálhatott, és persze megmutatták hazájuk jellegzetes ízeit is néhány ételen keresztül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában