Helyi kultúra

2022.11.08. 18:17

Ásotthalom apraja-nagyja vonult a lámpásokkal - Galéria

Több százan vettek részt kedden délután Ásotthalmon a Márton-napi lámpás felvonuláson.

T. K.

A lámpás felvonulást szabadtéri táncház zárta. Fotó: Török János

Minden gyerek kezében egyedi készítésű fényforrást láttunk: volt, aki hagyományos módon, befőttes üvegből készítette el, de akadtak szép számmal papír lampionok, sőt műanyag pohárból kialakított lámpások is. Utóbbiakba természetesen szigorúan csak elemes mécses kerülhetett, de úgy láttuk, a többség egyébként is ezt a verziót választotta, hiszen így nem kellett bajlódni a gyertya meggyújtásával, sem azzal, ha időközben elaludt volna. Akadtak egyébként, akik már teljességgel modernizálták a Márton-napi lámpás ötletét és különböző színekben villogó égősort tettek feldíszített edényükbe. Néhány felnőtt pedig úgy gondolta: a mérettel is ki lehet tűnni, így míg voltak, akik karon ülő kisbabát cipeltek, olyanok is akadtak, akik hasonló méretű lámpást.

A résztvevők egészen nagy sétát tettek, az óvodától végigmeneteltek a Szent István térig. A sort az Ásotthalmi Bogárzók vezették, a népviseletbe öltözött gyerekeket egy méretes plüss liba is elkísérte. A térből aztán pillanatok alatt szabadtéri táncház kerekedett, amelynek különleges hangulatot adott, hogy a földre letett mécseseket táncolták körbe. Aki pedig elfáradt, zsíros kenyérrel és teával töltődhetett, a szervezők ugyanis ezzel vendégelték meg a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában