Helyi kultúra

2022.11.07. 16:19

Kiszomboron is bezárt a kultúrház

Kiszomboron is bezárták a helyi kultúrházat, de nem az energiaválság miatt: felújítják az épületet. A falu lakói ennek ellenére sem maradnak kulturális programok nélkül.

Sz. I.

Fotó: Szabó Imre

Javában tart a kiszombori Ady Endre Művelődési Ház épületének felújítása – tájékoztatta a Délmagyarországot Szirbik Imre polgármester. A munkálatok idejére az épület zárva van. Mint korábban megírtuk, az önkormányzat a beruházásra 30 millió forintot nyert a Magyar Falu Program egyik pályázatán. A pénzből belső ajtókat-ablakokat cserélnek, az aula padlóját, illetve a férfi vizesblokkot újítják fel és klimatizálnak, illetve az épület mellett egy kisebb térköves parkolót alakítanak ki. A kivitelezésre felkért, szegedi illetőségű HungaroSun Bt. korábban az óvodaépület 39 milliós felújítását végezte el.

A felújítás ellenére a kiszomboriak nem maradnak kulturális programok nélkül. Zomboriné Szabó Klára művelődésszervező lapunkat úgy tájékoztatta, azokat a rendezvényeket, amelyeket eredetileg a kultúrházban tartottak volna meg, külső helyszínekre szervezik. A nagy sikerű, gyerekeknek meghirdetett halloween-partinak például a könyvtár adott otthont. Rendeznek hamarosan kézműves foglalkozásokat a Rónay-kúria emeletén, és író-olvasó találkozót ugyancsak a bibliotékában. A falu karácsonyfáját a templom előtti téren díszítik fel, ahová gyermekműsort is szerveznek, a karácsonyi koncert pedig a templom épületében lesz. – Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a kultúrakedvelők a megszokott körülmények között vehessenek részt a számukra szervezett programokon – mondta.

Maga a művelődési ház épülete egyébként jó száz esztendős; eredetileg kocsmaként működött, később itt üzemelt a Szikra mozi. Legutóbb nagyjából 10 éve újították fel, akkor nagyobb volumenben, mint most. A felújítás befejezése az év végére várható.

Címkék#Kiszombor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában