Szatymaz

2022.11.27. 18:50

Kültéri betlehemet kaptak a szatymaziak advent első vasárnapján - Fotók

A környék legnagyobb és legszebb kültéri betlehemét adták át vasárnap Szatymazon. A templomparkban felállított installációt a plébános és egy önkormányzati dolgozó saját kezűleg készítették.

T. K.

A szatymazi betlehemet a plébános és egy önkormányzati dolgozó készítette. Fotó: Karnok Csaba

– A településnek egy kezdetleges betleheme volt, nagy álmom volt, hogy egyszer legyen egy igazán méltó is – mesélte Sutka István plébános, aki idén úgy döntött, elkészíti saját maga. 

Végül segítsége is akadt: Németh János, az önkormányzat munkatársa állt be mellé, hogy szabadidejükben fúrjanak, faragjanak, csiszoljanak és fessenek. A plébánia tetőfelújításából megmaradt fát használták, ebből alakították ki a nagyjából 10 négyzetméteres jászolt. Két hétig dolgoztak, mire a betlehem alapja olyan lett, amilyennel már elégedettek voltak. A benne elhelyezett szoborcsoportot Lengyelországból rendelték, ennek költségét az egyházközség szatymazi adományokból fedezte.

A templomkertben felállított és reflektorral megvilágított betlehemet a vasárnapi adventi szentmise után adták át. Sutka István úgy fogalmazott, örül, hogy Jézus születésének ünnepére a település is kapott egy szép ajándékot. 

– Akik erre járnak, akár mert a közeli óvodából jönnek vagy a templomba érkeznek, meg tudnak állni előtte akár egy imádságra, akár csak azért, hogy egy kedves karácsonyi történetet felidézzenek saját életükből. A szülők pedig ennek apropóján tudnak majd mesélni a karácsony csodájáról, Jézus születéséről a gyermekeiknek – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában