Szegedi hírek

2022.11.29. 18:10

Slágerdarabba kerestek szereplőket a Szegedi Nemzeti Színházban

Két kiskamasz korú lányt kerestek, akiknek énekelni, táncolni is kell tudniuk, illetve rövid szövegük is lesz a darabban.

Timár Kriszta

Énekelni és szavalni kellett a meghallgatáson a kiskamasz lányoknak. Fotó: Török János

Szereplőválogatást tartottak kedden a Szegedi Nemzeti Színházban. A Hegedűs a háztetőn című musical főszereplőjének, Tevjének két legkisebb lányát kereste a rendező, Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója. Mint mondta, két kiskamasz alakítja majd ezeket a szerepeket, akiknek énekelni, táncolni is kell tudniuk, illetve rövid szövegük is lesz a darabban.

– Összesen harmincan jelentkeztek. Vannak köztük olyanok, akikkel már dolgoztunk együtt például a Valahol Európában című musicalben, vagy a kooperáló színház révén van velük kapcsolatunk, de jöttek versmondó versenyzők és népdalénekesek is – mondta. Mindenkinek egy népdallal, egy műdallal és egy verssel kellett készülnie. Barnák László elárulta, ezek alapján fel lehet mérni a hangi képességet és a beszédtechnikát, így lényegében pár perces produkció alapján ki is derült, kik kapnak lehetőséget. 

Összesen négy lányt választott ki, ők váltott szereposztásban próbálnak majd, illetve később így lesznek láthatók a darabban is, ezáltal kevesebbet hiányoznak az iskolából. A próbaidőszak már karácsony előtt megkezdődik, a bemutatót március közepén tartják. A Hegedűs a háztetőn egyébként a Szegedi Nemzeti Színház egyik közkedvelt darabja. A főszerepet korábban eljátszotta már Gregor József és Király Levente is. A tavaszi produkcióban Borovits Tamás alakítja majd a zsidó apát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában