Helyi kultúra

2022.12.31. 17:21

2018 óta CityRocks Szegeden

A CityRocks – az olasz Rockin’ 1000 mintájára – 2018 óta szervezi meg Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobjait. Koncertműsoraikban a népszerű külföldi slágerek mellett helyet kapnak hazai előadók dalai is.

delmagyar.hu

Már a 2018-as indulásnál nyilvánvaló volt, hogy a SzegedRocks műsorának felét magyar dalok fogják erősíteni. Magyar produkcióként, többségében magyar résztvevőkkel kötelességünknek érezzük, hogy ápoljuk a honi könnyűzenei kultúrát. Mindenképpen erősíteni szerettük volna a hazai élőzenés utánpótlást. A hetvenes-nyolcvanas években a magyar könnyűzene kiváló exportterméke volt Magyarországnak. Legendákat lehetett hallani a zenészkollégáktól az NDK-ban, Lengyelországban, a Szovjetúnióban elért sikerekről, turnékról. Rengeteg kiváló magyar rocksláger van, ami szinte kiáltott – és reményeink szerint kiáltani is fog – azért, hogy több száz zenész játssza újra és újra – mondta Gajda Ferenc, a CityRocks vezetője.

Folytatás a linken >>>

 

Címkék#Cityrocks

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában