Szegedi hírek

2022.12.18. 07:30

Elkészült a templom előtti betlehem

Már hagyomány Algyőn, hogy az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület az Algyői Nőegylet tagjaival közösen építi fel a Szent Anna templom előtt a betlehemet.

Munkatársunktól

Nagy munkában az Algyői Nőegylet tagjai és a polgárőrök. Fotó: Algyő Facebook-oldala

Már több mint másfél évtizede hagyomány a nagyközségben, hogy közösségi összefogással betlehemet készítenek. Ahogy megírtuk, a faszerkezetet összeállításának feladata az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület tagjaira hárul minden esztendőben, a díszítés pedig az Algyői Nőegylet tagjaira van bízva. Utóbbi szervezet egyébként a falu adventi koszorúját is elkészíti minden évben.

A Főtérre, az adventi gyertyagyújtásra ma 16 órára várják a lakosokat. Az első gyertyát Molnár Áron polgármester, a másodikat Máté János plébános, a harmadikat Ozsváth Lászlóné óvodavezető gyújtotta meg. A koszorú negyedik gyertyáját Füzesy István alpolgármester gyújtja meg, a rendezvényen a helyi civil szervezetek működnek közre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában